Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ υπέβαλλε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το κλίμα για εκείνον στην ομάδα είχε αρχίσει να γίνεται βαρύ. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο ίδιος αποφάσισε να επιλέξει να ανοίξει την πόρτα της εξόδου, παρά τη στήριξη που είχε από τον διοικητικό ηγέτη της Ένωσης, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Όλα έδειχναν ότι ο Εβρίτης τεχνικός θα αποτελούσε παρελθόν από τον πάγκο του «δικεφάλου», καθώς ο ίδιος δεν έδειχνε να είναι σε θέση να συνεχίσει το έργο του και σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ, είχε χάσει και τα αποδυτήρια.

Η ισοπαλία με τον Κισσαμικό (1-1), στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Κυπέλλου, ήταν εκείνη που έστειλε τον Ουζουνίδη στα… σχοινιά, στα οποία είχε μπει από τα μέσα Δεκεμβρίου και ειδικά μετά την ισοπαλία στη Λάρισα.

Το 0-0 της 3ης Νοεμβρίου με τον Παναθηναϊκό σηματοδότησε την αρχή μιας εφιαλτικής περιόδου για την Ένωση, που τη βύθισε σε μια κρίση, από την οποία φαίνεται ότι δεν κατάφερε ποτέ να βγει, παρόλο που τα αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα και πριν τον ματς με τον ΠΑΟΚ, έδειχναν το κλίμα να αντιστρέφεται.

Τα χειρότερα ήρθαν μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό, που έστειλε στον… πάγο τους Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο, Και μπορεί με τον έναν να υπήρξε ανατροπή και με τον άλλον να «ψήνεται», αλλά το κλίμα ισορροπίας είχε διαταραχθεί. Και δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει. Έτσι, σήμερα είχαμε τις οριστικές εξελίξεις…

«Ο μέχρι σήμερα προπονητής της ομάδας μας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Ευχαριστώ την ΑΕΚ για την τιμή που μου έκανε να μου αναθέσει την τεχνική της ηγεσία. Είμαι ικανοποιημένος, που καταφέραμε να προκριθούμε  στους ομίλους του Champions League με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το club.

Επειδή όμως η πορεία στο πρωτάθλημα κρίνεται ως μη αναμενόμενη (παρά το γεγονός της διαφοράς του ενός βαθμού στη βαθμολογία σε σχέση με πέρυσι στο ίδιο διάστημα) και λόγω του γενικότερου κλίματος, που έχει διαμορφωθεί, θεωρώ καλύτερο για το club να αποχωρήσω. Εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα και στους ποδοσφαιριστές για τη συνέχεια”.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Μαρίνο Ουζουνίδη για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας, για την προσφορά του και βεβαίως για το γεγονός ότι υπό τη δική του τεχνική καθοδήγηση η ομάδα μας επέστρεψε, μετά από δώδεκα χρόνια, στους ομίλους του UEFA Champions League. Κατέχει, πλέον, τη δική του θέση στην Iστορία της ΑΕΚ και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του», αναφέρει η ανακοίνωση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.