Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ΑΕΚ, επικράτησε με 88-79 στο PAOK SPORTS ARENA κατευθυνόμενος από τον Ουίλιαμ Χάτσερ. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε διψήφια διαφορά πόντων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα φθάνοντας έως και στο +21.

Μέσα από την άμυνά του και κυρίως αυτή του Κόνιαρη στον Θίοντορ, ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο πρώτο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ δεν είχε κατεύθυνση είτε από τον Θίοντορ είτε από τον Γκρίφιν, μάταια προσπάθησε να βρει πόντους από μακρινή απόσταση, με συνέπεια να μην μπορέσει να οργανώσει μια σωστή επίθεση. Καθόλου τυχαία περιορίστηκε στους 9 πόντους έχοντας 3/15 σουτ. Ο ΠΑΟΚ τα είχε όλα. Μακρινό σουτ (3/7 τρίποντα), καλάθια στο transition gameκαι μετά το 11-4 (4’), έχοντας σωστές επιλογές και υπομονή στο σετ παιχνίδι έφτασε να προηγηθεί με διαφορά 15 πόντων (21-6, 8:30) για να ολοκληρωθεί η περίοδος με σκορ 21-9.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν ακόμη καλύτερη σε αντίθεση με αυτήν την ΑΕΚ κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε τον Χάτσερ (σ. σ. 13π. στο πρώτο ημίχρονο) σε εξαιρετική κατάσταση, κυρίως όμως διέθετε την έξτρα πάσα φθάνοντας τις 10 ασίστ σε λιγότερο από 14 αγωνιστικά λεπτά αλλά και τη διαφορά στο +18 (34-16). Ο ρυθμός του αγώνα άλλαξε από τη στιγμή που η ΑΕΚ πίεσε στα 4Χ4, διότι ο ΠΑΟΚ δεν εφάρμοσε το σχέδιό του, έκανε λάθη και η Ένωση με 0-10 σερί μείωσε σε 34-26 (16’). Εκεί ο ΠΑΟΚ βρήκε πέντε πόντους από τους Μαργαρίτη, Χάτσερ, άλλους τόσους έβαλε και ο Σχίζας κι έτσι… έπνιξε την «επανάσταση» των φιλοξενούμενων και πήγε στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο με +13 (44-31).

Ο ΠΑΟΚ πήγε στη λογική της απομόνωσης παικτών στην επίθεση, πήρε πόντους από τους Χάτσερ, Τέπιτς και Χρυσικόπουλο κι έτσι η διαφορά έφτασε έως και στα επίπεδα των 21 πόντων (67-46) μετά τη συμπλήρωση έξι λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ προσπάθησε να χτυπήσει κοντά στο καλάθι έχοντας σωστή κατεύθυνση από τον Βασίλη Ξανθόπουλο, καθώς παρέμεινε τραγική άστοχη (1/10 τρίποντα) από μακρινή απόσταση. Τελικώς μείωσε τη διαφορά όταν βρήκε δύο μακρινά σουτ από τον Μασιούλις (71-58, 30’).

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, η ΑΕΚ μείωσε τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (71-62) έπειτα από αρκετή ώρα, είδε τον Θόδωρο Ζάρα να δίνει μια ανάσα στον ΠΑΟΚ έξω από τα 6.75 και η αντίδραση του Λούκα Μπάνκι ήταν η χρησιμοποίηση χαμηλού σχήματος (σ. σ. με Μασιούλις και Τζέιμς στις θέσεις «4» και «5»). Ούτε αυτό βγήκε, καθώς ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να… απομακρύνει τον κίνδυνο (77-63, 34’) παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Μασιούλις. Περίπου 100 δευτερόλεπτα πριν το τέλος απειλήθηκε σύρραξη, όταν μετά από μια διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ Μαργαρίτη και Χάντερ, ο τελευταίος χτύπησε το κεφάλι του στο παρκέ και αντέδρασε έντονα. Ωστόσο με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Τα δεκάλεπτα: 21-9, 44-31, 71-58, 88-79

Πηγή: gazzetta.gr