Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και εξέφρασε την ελπίδα του πως ο ηγέτης των Μπακς θα ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής μας στο Παγκόσμιο της Κίνας.

Mιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος όταν ρωτήθηκε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, απάντησε: «Ποιος δεν θέλει να έχει στην Εθνική του ομάδα έναν πολύ μεγάλο αθλητή που σήμερα παίρνει βραβεία και διακρίσεις στο ΝΒΑ; Είναι παιδί που έμαθε μπάσκετ στην Ελλάδα και η Ελλάδα τον βοήθησε πολύ και σε πολλές πλευρές. Σήμερα βρίσκεται στις ΗΠΑ παίζοντας με ελληνικό διαβατήριο, το ίδιο συνέβη και με τα αδέρφια του. Ελπίζω να είναι μαζί μας στο Παγκόσμιο της Κίνας, όπως και τα αδέρφια του. Είναι μία πολύ καλή οικογένεια που αγαπά την Ελλάδα».

Για το αν η Εθνική μπορεί να διακριθεί στο Παγκόσμιο: «Η δυνατότητα υπάρχει, το υλικό υπάρχει. Από εκεί και πέρα, σε αυτές τις συναντήσεις αυτού του επιπέδου δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για τις διακρίσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτή η ομάδα, η οποία δεν απαρτίζεται από την αφρόκρεμα του ελληνικού μπάσκετ λόγω της κόντρας που υπάρχει στην Ευρώπη, όμως εξασφάλισε πολύ νωρίς την πρόκριση. Ήταν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο».

Πηγή: gazzetta.gr