Αρνητικά απάντησε ο Αντρέι Σεφτσένκο στην πρόταση της oυκρανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας. Αιτία, σύμφωνα με τον 36χρονος παλαίμαχο επιθετικό και πρώτο σκόρερ στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του με 48 γκολ σε 111 αγώνες, το γεγονός ότι δεν νιώθει έτοιμος για να αναλάβει αυτή τη θέση.

Ο «Σέβα», ήταν στη κορυφή της λίστας των ιθυνόντων της ομοσπονδίας για να αντικαταστήσει τον Όλεγκ Μπλαχίν, που αποχώρησε για να αναλάβει τη Ντιναμό Κιέβου. «Θεωρώ ότι δεν είμαι ακόμα ώριμος για να οδηγήσω την Εθνική ομάδα της Ουκρανίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεφτσένκο, στην επίσημη ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας και συνέχισε: «Ελπίζω η ηγεσία της ομοσπονδίας και ο κόσμος να κατανοήσει την απόφασή μου» πρόσθεσε ο παίκτης που εγκατέλειψε την ενεργό δράση μετά το τέλος του Euro 2012.

Θυμίζουμε, πως πρόθεση του Σεφτσένκο ήταν να ασχοληθεί με την πολιτική, όμως τα σχέδιά του δεν τελεσφόρησαν, διότι το κόμμα του δεν πήρε στις πρόσφατες εκλογές τις απαραίτητες ψήφους για να εισέλθει στην ουκρανική βουλή. Η Εθνική Ουκρανίας πραγματοποιεί κάκιστη πορεία στα προκριματικά του μουντιάλ του 2014, καθώς έχει δυο βαθμούς έπειτα από τρία παιχνίδια στον 8ο όμιλο όπου συμμετέχει, υπό την καθοδήγηση των υπηρεσιακών προπονητών, Αλεξάντερ Ζαβάροφ και Όλεγκ Κουζνέτσοφ.

Πηγή: Sport-fm.gr