Η Μαν. Γιουνάιτεντ έχει εξασφαλίσει όχι απλώς την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση στο όγδοο γκρουπ αφήνοντας άλλες τρεις ομάδες να «σφάζονται» για το δεύτερο εισιτήριο ή έστω την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Για την πέμπτη αγωνιστική, η Γαλατάσαραϊ φιλοξενεί τους αδιάφορους «διαβόλους». Οι πρωταθλητές Τουρκίας γνώρισαν ήττα-σοκ στην έδρα τους με 3-1 από την Καραμπούκσπορ αλλά παραμένουν πρώτοι, έστω και με συγκάτοικο την Αντάλιασπορ. Ο Φατίχ Τερίμ δεν υπολογίζει στη βοήθεια του τραυματία Ουιφαλούσι, ενώ αμφίβολος είναι ο Σάμπρι. Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχασε με 1-0 από τη Νόριτς το Σάββατο και παραχώρησε την κορυφή στη Μαν. Σίτι. Ο Σκωτσέζος τεχνικός κάνει σχέδια χωρίς τους τραυματίες Νάνι και Βίντιτς, ενώ δεν αποκλείεται να ξεκουράσει παίκτες.

Η τουρκική ομάδα είχε αποκλείσει τους «διαβόλους» στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης τη σεζόν 1993/94 (0-0, 3-3), ενώ την επόμενη περίοδο συναντήθηκαν στους ομίλους με τους Άγγλους αυτή τη φορά να κυριαρχούν (0-0, 4-0), αλλά και τις δύο ομάδες να μένουν εκτός συνέχειας. Η «Γαλατά» έχει 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες απέναντι σε αγγλικές ομάδες στην έδρα της, ενώ η Μαν. Γιουνάιτεντ έχει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα στην Τουρκία.

Στο άλλο παιχνίδι, Κλουζ και Μπράγκα αναμετρώνται με τον χαμένο να… χάνεται. Οι πρωταθλητές Ρουμανίας παραπαίουν στο πρωτάθλημα και προέρχονται από εντός έδρας ήττα με 2-0 από την Άστρα, αποτέλεσμα που τους έφερε στο -16 από την πρωτοπόρο Στεάουα μετά από 16 αγωνιστικές. Η Μπράγκα την Παρασκευή νίκησε με 3-1 την Παμπιλιόσα για το Κύπελλο και ο Ζοσέ Πεσέιρο ξεκούρασε παίκτες, ενώ εκτός πλάνων είναι οι Βινίσιους και Σέζαρ.

Βαθμολογία

1) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 12 (9-4)
2) Γαλατασαράι 4 (4-5)
3) Κλουζ 4 (5-6)
4) Μπράγκα 3 (5-8)

Η τελευταία αγωνιστική

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κλουζ (21:45)
Μπράγκα-Γαλατασαράι (21:45)

Πηγή: sport-fm.gr