Πιο αποφασισμένος από ποτέ να διεκδικήσει φανέλα βασικού και να συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση των στόχων του Ολυμπιακού παρουσιάζεται ο Κρίστιαν Νέμεθ. Ο Ούγγρος νεοαποκτηθείς φορ, ο οποίος «πλήρωσε» την αργοπορία του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.
 
Ο 20χρονος επιθετικός, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ διεκδικούσε με σοβαρές αξιώσεις θέση στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού για τις ανάγκες της αναμέτρησης με τους Φαίακες. Ωστόσο με την ενέργειά του να μη επιστρέψει έγκαιρα (σ.σ. στον προκριματικό της περασμένης Τετάρτης ήταν τιμωρημένος και όφειλε να γυρίσει νωρίτερα στον Πειραιά) έδωσε λαβές για σχόλια και παράλληλα πρόσφερε μία πολύ καλή… ευκαιρία στον Ερνέστο Βαλβέρδε να δείξει ποιος είναι το απόλυτο αφεντικό στα αποδυτήρια.

Ο Βάσκος προπονητής από την πλευρά του έκρινε σκόπιμο να αποκλείσει τον πρώην παίκτη της Λίβερπουλ, με σκοπό να στείλει το «μήνυμα», τόσο προς τον Νέμεθ, όσο πολύ περισσότερο προς όλους τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Το οποίο είναι σαφές και ξεκάθαρο.

Το γεγονός ό,τι δεν πρόκειται να κάνει διακρίσεις και ό,τι είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει σιδηρά πειθαρχία με όποιο αγωνιστικό κόστος και εάν έχει για την ομάδα.

Με βάση τα όσα είμαστε σε θέση να «αναγνώσουμε» από το κλίμα που επικρατεί στου Ρέντη, η συγκεκριμένη τακτική για τη ώρα βρίσκει απόλυτα ωφελημένη την ομάδα. Από την μια πλευρά ο Βαλβέρδε φροντίζει να κρατάει ίσες αποστάσεις προς όλους και να μην δίνει αφορμές για σχόλια περί «διαφορετικής αντιμετώπισης» και από την άλλη κρατάει πάντα σε εγρήγορση όλους τους παίκτες του. Με τους τελευταίους να γνωρίζουν ότι ο δρόμος για την ενδεκάδα και την καθιέρωση απέχει ακριβώς το ίδιο με την εξέδρα και την… απαξίωση.

Για να επιστρέψουμε στην περίπτωση του Νέμεθ, δεν θα πρέπει καθόλου ν’ αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δούμε τον 20χρονο Ούγγρο στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής με τον Πανσερραϊκό. Στο χέρι του είναι άλλωστε…

Πηγή: gazzetta.gr