Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ επέβαλλε την πειθαρχική ποινή της επίπληξης στην «Παναθηναϊκή συμμαχία» και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και την υποχρέωση ανάκλησης της ανακοίνωσης κατά της διαιτησίας του κ. Κομίνη, μετά την αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής της Super League, ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Παναθηναϊκό.

Η ανακοίνωση της 26ης Αυγούστου έκανε λόγο για «μικροχειρουργική διαιτησία», που «κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, όχι όμως και το αποτέλεσμα», ενώ καταφερόταν και στον πρόεδρο της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή. Να θυμίσουμε ότι η πρώτη απόφαση ήταν αθωωτική για τους «πράσινους», αλλά έγινε δεκτή η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Παναγιώτη Καρρά.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις:1.Με την υπ΄αριθμ.112/7-11-2012 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του ΠοδοσφαιρικούΕισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά κατά της υπ΄ αριθμ. 313/4-10-2012 απόφασης της ΠΕ/EΠΟ, του σωματείου «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2012» και της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Δέχεται ότι το σωματείο «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2012» τέλεσε το αποδιδόμενο σ΄αυτό πειθαρχικό παράπτωμα κατά το ακόλουθο περιεχόμενο: «Ήταν το πρώτο μήνυμα του συστήματος. Δηλαδή με ‘μικροχειρουργική’ η διαιτησία κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, όχι όμως και το αποτέλεσμα. Κι όλα αυτά ενώ ήδη η μεθόδευση της καθόδου του υπεύθυνου για τους καταρτισμούς των πινάκων κ. Σαρρή στις εκλογές της ΕΠΟ δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά και ανησυχία στην αρχή του πρωταθλήματος…». Επιβάλλει σ΄ αυτό την πειθαρχική ποινή της επιπλήξεως με την υποχρέωση ανακλήσεως της ανακοινώσεως καθ΄ όμοιο τρόπο κατά τις ως άνω φράσεις εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από της δημοσιεύσεως της παρούσας.

Πηγή: sport-fm.gr