Η χθεσινή ισοπαλία με τον Κισσαμικό (1-1), στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά κυρίως η ακόμη μια άσχημη εμφάνιση της ΑΕΚ στριμώχνουν ακόμη περισσότερο τον Μαρίνο Ουζουνίδη στα… σχοινιά, στα οποία είχε μπει από τα μέσα Δεκεμβρίου και ειδικά μετά την ισοπαλία στη Λάρισα.

Ο Εβρίτης τεχνικός δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του ούτε στο πρώτο «ραντεβού» του 2019, μένοντας σε ακόμη ένα τεστ… μετεξεταστέος. Φυσικά, κάτι τέτοιο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές του, καθώς με εξαίρεση ελάχιστους από αυτούς, η εικόνα τους και στην Κρήτη ήταν απογοητευτική. Ωστόσο, όταν δεν γίνεται να ξηλωθεί ένα ολόκληρο οικοδόμημα, μια αλλαγή στον πάγκο ίσως να λειτουργούσε σαν ηλεκτροσόκ.

Το 0-0 της 3ης Νοεμβρίου με τον Παναθηναϊκό σηματοδότησε την αρχή μιας εφιαλτικής περιόδου για την Ένωση, που τη βύθισε σε μια κρίση, από την οποία δεν λέει ακόμη να βγει. Τα χειρότερα ήρθαν μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό, που έστειλε στον… πάγο τους Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο, Και μπορεί με τον έναν να υπήρξε ανατροπή, αλλά το κλίμα ισορροπίας είχε διαταραχθεί.

Πλέον, από το ευρύτερο «κιτρινόμαυρο» περιβάλλον επικρατεί η τάση πως εάν αυτή η εικόνα της ομάδας συνεχιστεί, τότε ο Ουζουνίδης θα αποτελέσει παρελθόν από την ΑΕΚ. Άλλωστε, η εικόνα που βγάζει η πρωταθλήτρια Ελλάδας δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που την οδήγησε πέρσι στον τίτλο. Σχεδόν σε κάθε ματς, στον αγωνιστικό χώρο εμφανίζεται ένα σύνολο που του λείπει η συγκέντρωση, το πάθος και το αγωνιστικό πλάνο, το οποίο ναι μεν υπάρχει, αλλά δεν υπηρετείται.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι διαθέσιμος, έχοντας ήδη προ καιρού κάνει άνοιγμα, λέγοντας ότι το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετώπιζε, πλέον δεν υφίσταται. Ο κόσμος του «δικεφάλου» θα ήθελε να τον δει ξανά στον πάγκο της ομάδας, αλλά δεν είναι και σίγουρο ότι ο Ισπανός θα είναι και ο αντικαταστάτης του Ουζουνίδη.

Άλλωστε, από τη στιγμή που δεν υπάρχει λύση συνεργασίας, κάτι που δεν θα γίνει, για να δοθούν και κάποιες ακόμη ευκαιρίες σε εκείνον (μπορεί και μια), δεν μπορεί να υφίσταται ουσιαστική προπονητολογία. Όμως, όλα δείχνουν πως τα πράγματα ζορίζουν…