Στο γήπεδο θα φανεί ποια είναι η καλύτερη ομάδα για να μην… τσακώνονται οι Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γκουαρδιόλα. Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Λίβερπουλ στο «Έτιχαντ», σε ένα ντέρμπι το οποίο κάποιοι ονόμασαν «ματς τίτλου», αλλά ίσως και να μην είναι έτσι…

Οι αήττητοι «κόκκινοι» από το Μέρσεϊσαϊντ κάνουν γι’ ακόμα μια χρονιά όνειρα επιστροφής στην κορυφή της Premier League έπειτα από το 1990. Φέτος δείχνουν πιο σοβαροί και ικανοί από ποτέ σε αυτό το διάστημα για να πετύχουν τον μεγάλο τους στόχο.

Οι «πολίτες», έχουν υποστεί… κατραπακιές, έχουν μάθει νέα μαθήματα, έχουν βρεθεί στο -7 με την έλευση του νέου έτους και ενδεχομένως η διαφορά τους από την κορυφή να φτάσει και σε διψήφιο αριθμό, αν η Λίβερπουλ φύγει απόψε από το Μάντσεστερ με το θετικό αποτέλεσμα.

Από το περασμένο Σαββατοκύριακο έχει ξεκινήσει μια κόντρα στα… mind games μεταξύ των δύο προπονητών, με τον Γκουαρδιόλα να δηλώνει ότι η ομάδα του Κλοπ ίσως είναι η καλύτερη στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ο Γερμανός απάντησε και επέστρεψε τον χαρακτηρισμό για τη Σίτι και λίγο αργότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Καταλανός είπε ξανά ότι «όχι, για εμένα η Λίβερπουλ είναι η καλύτερη…»…

Σε κάτι που στάθηκε ο Πεπ και φαίνεται να έχει απόλυτο δίκιο, είναι ο τρόπος που θα διαχειριστεί ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ την πίεση που θα πέσει πάνω σε όλους, όταν πλέον η αγωνιστική περίοδος θα έχει μπει στην τελική της ευθεία. Προς το παρόν, όλα βαίνουν καλώς για τους «κόκκινους», που έχουν σε απόσταση τους διώκτες τους και διεκδικητές της κορυφής, έχουν καταφέρει να παραμείνουν αήττητοι, έχουν την καλύτερη άμυνα με μόλις 8 τέρματα παθητικό, έχουν πραγματοποιήσει το καλύτερο ξεκίνημά τους ever από καταβολής Premier και ποτέ ξανά καμία άλλη ομάδα που βρέθηκε στο +7 ανήμερα την Πρωτοχρονιά, δεν έχασε τον τίτλο. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτό το παιχνίδι αποτελεί… match point.

Με δεδομένο πως η Τότεναμ βρισκόταν στο -6, προσπέρασε τη Σίτι προσωρινά στη Boxing Day και λίγες μέρες αργότερα ηττήθηκε από τη Γουλβς στο «Γουέμπλεϊ» για να κάνει τεράστιο βήμα προς τα πίσω, με δεδομένες τις απώλειες που έχει ήδη υποστεί η περσινή πρωταθλήτρια και μάλιστα back to back από Κρίσταλ Πάλας και Λέστερ με απανωτές ήττες για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια και γενικότερα με 17 αγωνιστικές στο πρόγραμμα μέχρι το φινάλε της σεζόν, ουδείς μπορεί να μιλήσει στην Premier League για κάτι δεδομένο ακόμα κι αν η «ψαλίδα» ανοίξει στους 10 βαθμούς μετά και από το σημερινό ματς στο «Έτιχαντ».

Το μεγαλύτερο ζήτημα απ’ όλα, ωστόσο, είναι πως φέτος η Λίβερπουλ δείχνει ικανή να υπερασπιστεί αυτή τη διαφορά που έχει αποκτήσει, αφού μέχρι στιγμής ακόμα κι όταν όλα πάνε να στραβώσουν βρίσκει λύσεις ακόμα… και από τη χαραμάδα, αλλά πολύ περισσότερο, γιατί έχει αποδειχθεί πως είναι πιο δύσκολο να κυνηγάς για να καλύψεις τη μεγάλη απόσταση, παρά να διατηρήσεις το αβαντάζ έναντι των υπόλοιπων διεκδικητών…

Στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι τρομερά σημαντική η επαναφορά του Τζέιμς Μίλνερ στα πλάνα του Κλοπ, με τον αρχηγό να έχει απουσιάσει από τα δύο προηγούμενα ματς της ομάδας του σε μια τόσο εκπληκτική σεζόν που διανύει, ενώ, ο Κέβιν ντε Μπρόινε έχει επιστρέψει στις προπονήσεις των «πολιτών», δίχως όμως να είναι σίγουρη η παρουσία του στην αποστολή.

Πηγή: gazzetta.gr