Στον «έβδομο ουρανό» βρισκόταν μετά τη λήξη του αγώνα της ομάδας του με τη Λίβερπουλ ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν. Ο προπονητής της Ουντινέζε μιλώντας μετά τη νίκη των Ιταλών με 3-2 μέσα στο Άνφιλντ για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, δήλωσε πως τη βραδιά αυτή θα την θυμούνται για όλη τους τη ζωή και ευχαρίστησε όλους τους παίκτες του.

Την παραμονή του αγώνα της Ουντινέζε με τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, ο προπονητής των Ιταλών, Φραντσέσκο Γκουιντολίν ζητούσε από την ομάδα του να απολαύσει τη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί των «κόκκινων», αναγνωρίζοντας πως οι πιθανότητες που έχει να φύγει νικήτρια από την Αγγλία ήταν λίγες.

Μετά τη λήξη του ματς, όμως, που βρήκε την Ουντινέζε να θριαμβεύει με 3-2, ο Γκουιντολίν ήταν ευτυχισμένος. «Ζήτησα από τους παίκτες μου να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία του Άνφιλντ και εκείνοι πήραν μια ιστορική νίκη! Μου έκαναν ένα πανέμορφο δώρο. Ήταν μια μαγική βραδιά που θα τη θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή. Τώρα θα πάω να απολαύσω το θρίαμβό μας με τα παιδιά μου», δήλωσε ο Ιταλός.

Η ομάδα, αν και δεν ξεκίνησε καλά, στο δεύτερο ημίχρονο «μεταμορφώθηκε». «Ξεκινήσαμε μουδιασμένα και αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Στην ανάπαυλα μίλησα στους παίκτες και τους εξήγησα πως υπάρχει χρόνος να αντιδράσουν. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε μια άλλη ομάδα», ήταν η εξήγηση του Γκουιντολίν.

Στο Καμπιονάτο ακολουθεί ο αγώνας με τη Νάπολι. Τι περιμένει ο κόουτς; «Η νίκη αυτή ανεβάζει το ηθικό μας, αλλά η ήττα της Νάπολι μπορεί να είναι πρόβλημα για μας. Πολλές φορές μετά από νίκη μια ομάδα επαναπαύεται, ενώ μετά από ήττα ζητάει εκδίκηση. Ελπίζω να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί η Νάπολι είναι δύσκολη ομάδα, ανεξάρτητα από την ήττα της στην Ολλανδία».

Κλείνοντας, ο Γκουιντολίν είχε ένα μήνυμα για τους οπαδούς της ομάδας. «Πρέπει να ξεχάσουν αυτά που καταφέραμε τις δύο προηγούμενες χρονιές και να αντιμετωπίσουν κατάφατσα την αλήθεια. Η ομάδα είναι νέα, οι στόχοι μας είναι διαφορετικοί, χρειαζόμαστε χρόνο για να γίνουμε καλύτεροι. Για την ώρα πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να παλέψουμε σε κάθε ματς όπως κάναμε σήμερα», είπε ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν.

Πηγή: sport-fm.gr