Έξι συμβόλαια μένουν σε εκκρεμότητα για το καλοκαίρι στην ΑΕΚ. Αυτά που μονοπωλούν την επικαιρότητα είναι των Αντρέ Σιμόες και Τάσου Μπακασέτα, αλλά το προσεχές καλοκαίρι ίσως μείνουν ελεύθεροι επίσης οι Βασίλης Λαμπρόπουλος, Ροντρίγκο Γκάλο, Αστρίτ Αϊντάρεβιτς και έλντερ Λόπες.

Για τον τελευταίο όλα δείχνουν ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, οι οποίες θα αναφέρουν ότι θα επεκταθεί η συνεργασία για ακόμη τρία χρόνια. Ωστόσο, για τους υπόλοιπους τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή είναι διαφορετικά. Με Σιμόες και Μπακασέτα γίνεται προσπάθεια να υπάρξει deal, με Αϊντάρεβιτς υπάρχει διάθεση να λυθεί η συνεργασία ακόμη και αυτήν τη μεταγραφική περίοδο, για τον Λαμπρόπουλο τα δεδομένα είναι άγνωστα, ενώ για τον Γκάλο οι πιθανότητες τείνουν προς «διαζύγιο».

Τουλάχιστον αυτό αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ της Live Sport, που λέει ότι το πιθανότερο σενάριο είναι πως οι δύο πλευρές θα χωρίσουν τους δρόμους τους σε λίγους μήνες. Ο Βραζιλιάνος γίνεται 33 ετών και οι «κιτρινόμαυροι» επιθυμούν να στηριχθούν σε έναν νεότερο παίκτη, με τον Μιχάλη Μπακάκη να είναι η βασική επιλογή.

Παράλληλα, στα Σπάτα αναμένεται να επιστρέψει από τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στη Λαμία και ο οποίος αναμένεται να πάρει την ευκαιρία που τόσο περίμενε. Πάντως, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δρομολογημένο αυτήν την περίοδο. Ο Γκάλο έχει προσφέρει αρκετά γκολ φέτος, κάποια πολύ σημαντικά, ενώ βρίσκεται στο μόνιμο rotation του Μαρίνου Ουζουνίδη, παίζοντας κυρίως ως δεξί χαφ.