Αγώνα δρόμου για να προλάβουν να είναι έτοιμοι για το «clasico» απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (στις 07/10) κάνουν ο Κάρλες Πουγιόλ, ο Αντρές Ινιέστα και ο Ζεράρ Πικέ. Για τους δύο διεθνείς αμυντικούς της Μπαρτσελόνα υπάρξουν επιφυλάξεις, όμως ταυτόχρονα επικρατεί αισιοδοξία ότι θα βρεθούν μπροστά από τον Βίκτορ Βαλντές σε αυτό το κρίσιμο ματς.

Ο αρχηγός των «μπλαουγκράνα» τραυματίστηκε στις 15 Σεπτεμβρίου κόντρα στη Χετάφε και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι θα μείνει εκτός δράσης για τέσσερις με έξι εβδομάδες. Αυτομάτως μηδενίζονται οι πιθανότητες ο σκληροτράχηλος στόπερ να παίξει με τη Ρεάλ, όμως όταν μιλάμε για τον Πουγιόλ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος και θα κάνει ό,τι περνάει από τα… πόδια του για να λάβει μέρος σε αυτό το ματς.

Από την πλευρά του, ο Πικέ συνεχίζει να ανεβάζει ρυθμό από τραυματισμό που είχε υποστεί στο αριστερό πόδι στο παιχνίδι με την Σπαρτάκ Μόσχας στις 19 Σεπτεμβρίου. Το ιατρικό επιτελείο του καταλανικού συλλόγου είχε εκτιμήσει ότι ο διεθνής κεντρικός αμυντικός θα επιστρέψει σε δύο ή τρεις εβδομάδες. Χθες, όμως, έβγαλε τον γύψο από το πόδι του και όλα δείχνουν ότι η αποθεραπεία του βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Όσον αφορά τον Ινιέστα, η υπόθεσή του είναι διαφορετική από εκείνες των άλλων δύο. Ο διεθνής χαφ τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Ισπανίας με την Γεωργία στις 11 Σεπτεμβρίου και η πρώτη διάγνωση ανέφερε ότι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο ομάδες. Ο χρόνος που είχε εκτιμηθεί έχει περάσει, αλλά το πρόβλημα του καλύτερου παίκτη στην Ευρώπη σύμφωνα με την UEFA δεν έχει ξεπεραστεί και αυτό προβληματίζει τον Τίτο Βιλανόβα.

Πηγή: sport-fm.gr