Τα προηγούμενα χρόνια ήταν λίγο διαφορετικά. Είτε άκουγε χιλιάδες ανθρώπους να του τραγουδούν «Happy birthday», είτε ξεφάντωνε σε κάποιο πάρτι. Συνήθως τα γενέθλια του Γιουσέιν Μπολτ συνέπιπταν με μία μεγάλη διοργάνωση και είτε έτρεχε εκείνη την ημέρα στον τελικό των 200 μ., είτε παραλάμβανε ένα χρυσό μετάλλιο για το ίδιο αγώνισμα.

Ο Τζαμαϊκανός σταρ όμως συμπλήρωσε τα 26 εκτός μεγάλης διοργάνωσης, αλλά εντός αγωνιστικής περιόδου. Πώς πέρασε τα γενέθλιά του; Ο ίδιος ενημέρωσε το κοινό του μέσω twitter, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία του να κάνει προπόνηση. Αλλωστε την Πέμπτη τρέχει στο Diamond League της Λοζάνης. Παρέλειψε όμως να πει τι έκανε την παραμονή των γενεθλίων του.

Εξαλλο πάρτι δεν έγινε, αλλά πάλι δεν έμεινε στα συνηθισμένα ο Μπολτ. Μπήκε σε ένα ελικόπτερο, που τον μετέφερε στην έπαυλη του Ζαν Κλοντ Μπιβέρ, εκτελεστικού διευθυντή γνωστής εταιρίας ρολογιών, που είναι χορηγός του Τζαμαϊκανού.

Αφού αστειεύτηκε με τον Μπιβέρ και του έδειξε τα τρία χρυσά… αναμνηστικά που πήρε φεύγοντας από το Λονδίνο, ο Μπολτ τα… έβαλε πάλι με το χρονόμετρο. Αυτή τη φορά τρώγοντας την τούρτα σε σχήμα ρολογιού που τον περίμενε.

Πάντως ο Μπολτ δεν ήταν ο μοναδικός που έζησε για μερικά λεπτά την εμπειρία χειρισμού ενός ελικοπτέρου. Ο Γιόχαν Μπλέικ δεν είχε μεν γενέθλια, αλλά οι διοργανωτές του Diamond League έδωσαν την ευκαιρία στον «αργυρό» Ολυμπιονίκη των 100 μ. και 200 μ. να κάνει και αυτός τη δική του βόλτα στους αιθέρες.

Πηγή: sport-fm.gr