Κρίσιμο ραντεβού στη ΦΑΕ Αθηνών θα έχουν σήμερα οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ με σκοπό να πείσουν τους υπεύθυνους να δεχθούν ένα χρηματικό ποσό ως έναντι της οφειλής για το άρθρο 44 και να μπορέσει να σφραγίσει εισιτήρια η διοίκηση για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολη. Η αμέλεια της προηγούμενης διοίκησης να μην πληρώσει δόσεις για το άρθρο 44 έχει προκαλέσει ακόμη περισσότερα προβλήματα στην Ένωση.

Πρόκειται για το δεύτερο αίτημα από τους ανθρώπους της ΑΕΚ, μετά από το πρώτο που δεν έγινε δεκτό.

Η Ένωση δεν είναι καθόλου απίθανο να είναι μόνη ομάδα που δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα κάτι που την φέρνει μπροστά στον κίνδυνο να αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Για το θέμα της φορολογικής ενημερότητας, πάντως, η ΦΑΕ Αθηνών έχει ξεκαθαρίσει πως αν δεν πληρωθεί το άρθρο 44, δεν γίνεται τίποτα.

Σε μια τέτοια περίπτωση την «Ενωση» δεν τη σώζει ούτε η τροπολογία για την προσωρινή έκδοση ενημερότητας, αφού θα περάσει από τη Βουλή στις αρχές Σεπτεμβρίου. Μόνο με αναβολή του αγώνα με τον Αστέρα η ΑΕΚ θα έχει ελπίδες. Τo θέμα θα συζητήσουν σήμερα το πρωί ή αν δεν προλάβουν αύριο το πρωί με τον Σταύρο Καββαδία οι Ανδρέας Δημητρέλος, Παναγιώτης Βαλασόπουλος.

Τρόμος για το πρωτάθλημα

Την ίδια στιγμή στα Σπάτα η αισιοδοξία για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα έχει μετατραπεί σε έντονη ανησυχία. Κυρίως λόγω της εγκληματικής αμέλειας της προηγούμενης διοίκησης να αφήσει απλήρωτο το άρθρο 44, με αποτέλεσμα η ΠΑΕ να μην μπορεί να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα ακόμα και αν μπει σε κάποια ρύθμιση για τις υπόλοιπες (μεγάλες) οφειλές της.

Το θέμα είναι πως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η ΕΕΑ δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει να παρανομήσει ή να κάνει τα στραβά μάτια και τα πράγματα… χλωμιάζουν.

Αν ισχύσει το σενάριο που θέλει την ΕΕΑ να δίνει νέα προθεσμία μέχρι το αργότερο την Παρασκευή, η ΑΕΚ θα έχει τεράστιο πρόβλημα. Γιατί δεν έχει τα χρήματα που απαιτούνται για να πληρώσει και να βγάλει φορολογική ενημερότητα. Και δεν υπάρχει κανείς με την πρόθεση να τη διευκολύνει οικονομικά, προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο. Υπενθυμίζουμε πως ούτε ο Δημήτρης Βιντιάδης δέχτηκε να δώσει 500.000 ευρώ μπροστά εν όψει του πιθανού deal.

Πηγή: sport-fm.gr