Η (δικαιολογημένη) γκρίνια του Βαγγέλη Βλάχου έπιασε τόπο και η ΑΕΚ ετοιμάζεται να ενισχυθεί. Παίκτες της «Ένωσης» θα πρέπει να θεωρούνται οι Εμίλιο Φουρτάδο και Γιώργος Κουτρουμπής, ενώ πλησιάζουν ο Γιώργος Ιωαννίδης και ο Σταύρος Τσουκαλάς.

Ο 29χρονος επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι αποτελεί επιλογή του προπονητή της ομάδας και θα υπογράψει για δύο χρόνια έναντι περίπου 40.000 ευρώ ετησίως. Η Παναχαϊκή αν κι αρχικά αξίωνε 100.000 ευρώ, εν τέλει συμφώνησε για 60.000 ευρώ σε δύο δόσεις (35.000 ευρώ τώρα και 25.000 ευρώ από τα έσοδα του ντέρμπι της δέκατης αγωνιστικής απέναντι στον Ολυμπιακό).

Η ΑΕΚ είναι μία ανάσα από τον Γιώργο Κουτρουμπή. Ουσιαστικά υπάρχει συμφωνία με την Καλλιθέα για την απόκτησή του έναντι 35.000 ευρώ, αλλά και μία διαφορά για την προκαταβολή. Πάντως δεδομένου ότι ο 21χρονος στόπερ μένει ελεύθερος το Δεκέμβριο (και η ΑΕΚ μπορεί να τον κλείσει από τώρα για να τον πάρει το 2013 ελεύθερο), υπάρχει αισιοδοξία πως θα υπάρξει συμφωνία. Η «Ένωση» είναι κοντά και σε έναν ακόμη 21χρονο αμυντικό, τον Κώστα Τσούπρο από τον Αστέρα Μαγούλας.

Τα κιτρινόμαυρα προβάρει ο Γιώργος Ιωαννίδης. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να λύσει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό (είχε συμβόλαιο περίπου 150.000 ευρώ) και εφόσον δεν έχει κάποια πολύ καλύτερη προσφορά, ο 24χρονος αριστερός μπακ θα υπογράψει στην ΑΕΚ. Την ίδια ώρα, εκκρεμεί η απάντηση του Σταύρου Τσουκαλά στην πρόταση που του έγινε μετά την αποδέσμευσή του από τον ΠΑΟΚ. Ο Βαγγέλης Βλάχος θεωρεί πως ο 24χρονος μεσοαμυντικός μπορεί να βοηθήσει στη συγκεκριμένη θέση. Δυσκολίες, λόγω των απαιτήσεων του Παναιτωλικού, υπάρχουν για τον Παύλο Μητρόπουλο, αλλά το θέμα του 22χρονου μεσοαμυντικού δεν έχει κλείσει.

* Ο Αλμπέρτο Νογκέρα που απασχολούσε την ΑΕΚ υπογράφει στην Μπλάκπουλ αφού έπεισε στη διάρκεια της δοκιμής του στην αγγλική ομάδα.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Την Παρασκευή ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα γνωρίζει η διοίκηση της ΑΕΚ περισσότερα για την προσπάθεια εξασφάλισης αδειοδότησης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (που συνεδριάζει την Πέμπτη) και για την ώρα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Ο Ανδρέας Δημητρέλος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με ΕΠΟ και υφυπουργείο μετά τη μη ψήφιση της τροπολογίας που θα άνοιγε το δρόμο για την εξασφάλιση προσωρινής φορολογικής ενημερότητας.

Σε κάθε περίπτωση η «Ένωση» είναι σε δυσχερή θέση. Ο Θωμάς Μαύρος ενημερώθηκε χθες πως χρειάζονται 5 εκατ. ευρώ το προσεχές διάστημα, την ώρα που η ανταπόκριση του κόσμου δεν είναι η προσδοκώμενη στο κάλεσμα για αγορά διαρκείας (μόλις 21 πωλήθηκαν χθες) ή συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Στο μεταξύ, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην μπορεί να τυπώσει εισιτήρια για την πρεμιέρα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης η ΑΕΚ, λόγω των οφειλών προς την Εφορία. Αν παίξει χωρίς κόσμο, θα χάσει αρκετά έσοδα που είναι αναγκαία για την επιβίωσή της.

* Ο Ρότζερ Γκερέιρο θα μείνει περίπου ένα μήνα εκτός δράσης λόγω κάκωσης στον έξω μηνίσκο. Πάντως αυτή θα είναι η μοναδική απουσία από το αυριανό φιλικό απέναντι στην Έβερτον, καθώς οι Μπουγαΐδης, Γιάγκο, Σιαλμάς και Ματεντζίδης προπονήθηκαν χθες κανονικά.

* Άνθρωπος της Μίντλεσμπρο θα παρακολουθήσει το αυριανό φιλικό στο «Γκούντισον Παρκ» έχοντας το βλέμμα του στραμμένο στον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.

Πηγή: sport-fm.gr