Μπορεί η ΑΕΚ να πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League μετά από δώδεκα χρόνια, ωστόσο δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη η συμπεριφορά που επέδειξαν οι Έλντερ Λόπες και Μάρκο Λιβάγια στον χθεσινοβραδινό επαναληπτικό με τη Βίντι. Και για τους δύο υπάρχει δυσαρέσκεια και όλα δείχνουν πως τους περιμένει βαρύ πρόστιμο.

Ο Πορτογάλος αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα εντελώς αναίτια στο 81’, όταν το ματς ήταν στο 1-1 και η Βίντι είχε κερδίσει φάουλ έξω από την περιοχή. Η κίνησή του να πάει πίσω από αντίπαλό του μπροστά στον διαιτητή να του ρίξει κουτουλιά, όχι μόνο έκανε κακό στον ίδιο, αλλά πήγε να βλάψει και όλη την προσπάθεια της ομάδας για πρόκριση.

Από την άλλη, ο Κροάτης για ακόμη μια φορά δεν έδειξε ψύχραιμος. Ό,τι και να έγινε με τον Ντάνκο Λάζοβιτς, δεν δικαιολογεί την αντίδρασή του να τον χτυπήσει με τις τάπες και να τον ξαπλώσει στο χορτάρι, στα μάτια του βοηθού διαιτητή μάλιστα… Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύει να χάσει τα τρία από τα έξι παιχνίδια των ομίλων και να τον στερηθεί η ομάδα του σε αυτήν τη σημαντική προσπάθεια.

Αυτό που φαίνεται και μένει να γίνει γνωστό, είναι ότι και στους δύο θα επιβληθεί βαριά «καμπάνα», για να κοπεί από τώρα, που είναι νωρίς στη σεζόν, οποιαδήποτε… σκέψη για ανάλογες συμπεριφορές στη συνέχεια.