Μπορεί η μεταγραφική σεζόν να τελείωσε, ωστόσο υπάρχουν και οι ποδοσφαιριστές που έχουν μείνει ελεύθεροι. Ποιους μπορούν να εντάξουν οι ελληνικές ομάδες στο δυναμικό τους έως και τις 10 Σεπτεμβρίου;

Διαβάστε ποιες θέσεις στις οποίες υστερούν μπορούν να ενισχύσουν οι ελληνικές ομάδες. Κάτι παραπάνω από μια εβδομάδα θα έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές ομάδες που θέλουν να εντάξουν κάποιον ελεύθερο ποδοσφαιριστή στο ρόστερ τους, και οι παίκτες που αναζητούν ομάδα όντας ελεύθεροι είναι αν μη τι άλλο ικανοί να ενισχύσουν σημαντικά τις ομάδες μας!

Τερματοφύλακες

Για τη θέση του τερματοφύλακα δεσπόζει το όνομα του Μίκαελ Ρένσινγκ. Ο 26χρονος Γερμανός ήταν βασικός με την Μπάγερν Μονάχου στο μισό διάστημα της περσινής σεζόν, αλλά το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε. Σίγουρα αποτελεί πολύ καλή λύση για τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες. Κατά τα άλλα, ως δεύτερες επιλογές θα μπορούσε κανείς να δει τον Μάρκους Πρελ, που αγωνίστηκε τα τελευταία 7 χρόνια με τη φανέλα της Άιντραχτ και είναι 31 ετών, όπως επίσης και τον Σενεγαλέζο Τόνι Σίλβα, που αν και στα 35 του πλέον χρόνια έχει αξιόλογη παρουσία στο γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ είχε παίξε με τη Σενεγάλη στο Μουντιάλ 2002.

Αμυντικοί

Στην άμυνα υπάρχουν πολλές λύσεις, που ίσως όμως να χρειάζονται λίγο ρίσκο. Τα πιο μεγάλα ονόματα στους αμυντικούς είναι ο 27χρονος Φρανσουά Κλερκ της Λιόν, ο οποίος στο παρελθόν αγωνιζόταν βασικός, ενώ έχει παίξει και με την Εθνική Γαλλίας. Τον δεξιό μπακ της Μαρσέιγ, Λοράν Μπονάρ, που πλέον είναι ελεύθερος, έχουν βάλει στο μάτι πολλές ομάδες, αλλά μια καλή πρόταση θα μπορούσε να τον πείσει να έρθει στη χώρα μας. Ο 33χρονος Μαριάνο Περνία που αγωνιζόταν στην Ατλέτικο και έχει παίξει με την Εθνική Ισπανίας είναι ένα μεγάλο όνομα, αλλά τα τελευταία χρόνια η καριέρα του είναι σε πτώση, ενώ ο γνωστός Μαξ Τονέτο της Ρόμα πλέον βρίσκεται στα 35 του χρόνια.

Μέσοι

Στο χώρο του κέντρου δεσπόζουν τα ονόματα των Ρούμπεν Μπαράχα και Ρομπέρ Πιρές. Ο 35χρονος πλέον Ισπανός που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Βαλένθια έχει τεράστια εμπειρία από το ισπανικό πρωτάθλημα καθώς ήταν 10 χρόνια βασικός με τις «νυχτερίδες» και παλαιότερα είχε αγωνιστεί και με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ηλικία του όμως αποτελεί ερωτηματικό. Όσο για τον 36χρονο Γάλλο, έχει περάσει από τις Μετς, Μαρσέιγ, Άρσεναλ και Βιγιαρεάλ κάνοντας σπουδαία καριέρα. Κι αν τα χρονάκια τον έχουν… πάρει, ίσως για τη χώρα μας να παραμένει χρήσιμος. Κατά τα άλλα, οι Γκουλόν (Λε Μαν), Οτκέρ (Σεντ Ετιέν) και Ναμουσί (Φράιμποργκ) είναι αξιόπιστες λύσεις και σίγουρα πιο… φρέσκες.

Επιθετικοί

Πολλά τα μεγάλα ονόματα που έχουν μείνει χωρίς ομάδα και στην επίθεση. Ξεχωρίζουν ο 34χρονος Μεξικανός Γκιγιέρμο Φράνκο (πέρσι αγωνιζόταν με τη Γουέστ Χαμ, ενώ φέτος έπαιξε στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής), ο 33χρονος Σαμπανί Νοντά που έφυγε από τη Γαλατασαράι, ενώ το όνομά του είχε ακουστεί και στο παρελθόν για ελληνικές ομάδες, ο 31χρονος Αντριάνο της Μαρίτιμο που αγωνιζόταν παλαιότερα στην Πόρτο και είχε απασχολήσει τον Παναθηναϊκό, και φυσικά ο μεγάλος Χούλιο Κρουζ. Ο Αργεντινός στα 34 του χρόνια πλέον το 2009 άφησε έπειτα από 6 χρόνια την Ίντερ και αγωνίστηκε με τη φανέλα της Λάτσιο. Σίγουρα παρά την ηλικία του θα ήταν μια σημαντική προσθήκη στο ρόστερ οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας. Ακόμη άξια αναφοράς είναι τα ονόματα των Ντάριους Βασέλ (Μπέρμινγχαμ) και Ζερεμί Αλαντιέρ (Μίντλεσμπρο).

Τι θέλουν οι ομάδες

Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να ενισχυθούν με ένα κλασικό «9», το οποίο θα δίνει ανάσες στον Σισέ. Τέτοια περίπτωση είναι ο Χούλιο Κρουζ, ο οποίος μπορεί να μπαίνει ως αλλαγή και να κάνει τη διαφορά, καθώς και ο Μεξικανός Φράνκο, ενώ φυσικά ο Αντριάνο της Μαρίτιμο μπορεί να αποτελέσει λύση. Επίσης το «τριφύλλι» θα μπορούσε να ενισχυθεί στη θέση του στόπερ, με τον 30χρονο Αμερικανό Τζέι Ντεμέριτ να φαντάζει πολύ καλή λύση. Ο διεθνής και βασικός στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, την τελευταία εξαετία αγωνίστηκε στη Γουότφορντ όντας βασικός και αναντικατάστατος.

Ολυμπιακός

Αν και στον Ολυμπιακό λένε πως έχουν κλείσει το ρόστερ, σίγουρα η περίπτωση του Ρένσινγκ δεν μπορεί να τους αφήνει ασυγκίνητους τη στιγμή που ο Νικοπολίδης πλησιάζει τα δεύτερα… άντα! Όσο για την επίθεση, θα μπορούσε υπο προϋποθέσεις να χωρέσει ένας ακόμη στράικερ, με τους Φράνκο, Βασέλ, Πίτμπουλ και Αλαντιέρ να έχουν τη δυνατότητα να δίνουν λύσεις από τον πάγκο.

ΑΕΚ

Ο Ντεμέριτ θα ήταν μια εξαιρετική περίπτωση και για την ΑΕΚ στη άμυνα δίπλα στον Δέλλα, ενώ για τα μπακ που η «Ένωση» έχει… χρόνιο πρόβλημα, οι Μπονάρ και Κλερκ στα δεξιά και Γούμε ή Περνία στα αριστερά θα μπορούσαν να ανεβάσουν επίπεδο τους «κιτρινόμαυρους».

ΠΑΟΚ

Για τον «Δικέφαλο» που πρόσφατα ενισχύθηκε με την απόκτηση του Ελ Ζαρ, για το χώρο της επίθεσης (λόγω και του τραυματισμού του Μουσλίμοβιτς αλλά και των αυξημένεων υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ λόγω Europa Legaue) οι λύσεις είναι πάνω κάτω ίδιες, με τους Τζέφερς (Σέφιλντ), Πανκράτ (Νιούκαστλ) Σέμπο (Βαλενσιέν) και Νοντά (Γαλατασαράι) να είναι πιο προσιτές λύσεις.

Άρης

Στον Άρη θα μπορούσε να αποκτηθεί ένας κεντρικός αμυντικός ο οποίος θα ανέβαζε το επίπεδο όλης της άμυνας και τέτοιος είναι τόσο ο Ντεμέριτ όσο και ο 33χρονος Πάτρικ Μίλερ της Μονακό. Ενώ για την επίθεση, ο Ντάριους Βασέλ θα ήταν μια πολύ καλή λύση.

Πηγή: gazzetta.gr