Η περίπτωση του Λάζαρ Μάρκοβιτς ήταν εξ αρχής δύσκολη για τον Ολυμπιακό, όχι όμως και ακατόρθωτη. Στο πλαίσιο αυτό, στο Λιμάνι προσπαθούν να προχωρήσουν τη μεταγραφή, αλλά υπάρχει και ανταγωνισμός και μάλιστα όχι με έναν σύλλογο.

Σύμφωνα με τον «Κόκκινο Πρωταθλητή», οι Πειραιώτες διεκδικούν τον παίκτη μαζί με τις Σταντάρ Λιέγης και Άντερλεχτ. Η πρώτη προσφέρει στον παίκτη το δέλεαρ της πιθανής συμμετοχής στους ομίλους του Champions League, κάτι που δεν έχει φέτος ως διαπραγματευτικό ατού ο Ολυμπιακός, ενώ η δεύτερη τον είχε αυτήν τη σεζόν στις τάξεις της και προσφέρει στον Σέρβο εξτρέμ ένα γνώριμο περιβάλλον, όπου απέδωσε και αρκετά καλά.

Οι «ερυθρόλευκοι», μέσω του Φρανσουά Μοντέστο, έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον Μάρκοβιτς στη Λίβερπουλ, με τον παίκτη να μην είναι αρνητικός, αρκεί ασφαλώς να ικανοποιηθεί οικονομικά, ενώ θα προτιμούσε στην επόμενη ομάδα του να πάει με κανονική μεταγραφή.

Εάν δεν προχωρήσει του Μάρκοβιτς, ο Ολυμπιακός έχει και εναλλακτικές, όπως του Μπάρι ΜακΚέι, το όνομα του οποίου γράφτηκε και για τη Ρέντινγκ, αλλά και του Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στον Πειραιά.