Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μοιάζει να έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό, στον κορμό που θα στηριχτεί η ομάδα του για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και της προσεχούς σεζόν. Στις εισηγήσεις του στη διοίκηση φέρεται να μην υπάρχει το όνομα του Ρόμπερτ Μακ, η ρήτρα του οποίου δύσκολα θα ενεργοποιούταν από τον ΠΑΟΚ.

Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός δεν πρόσφερε όσα θα περίμεναν οι «ασπρόμαυροι», στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα και έχει ήδη αποφασιστεί πως δεν θα γίνει αγορά του από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, στην οποία και ανήκουν τα δικαιώματά του. Ωστόσο, φαίνεται πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα, η Μπεσίκτας, που θέλει να ενισχυθεί μεσοεπιθετικά, έχει δείξει ενδιαφέρον -και μάλιστα είναι κοντά- για την απόκτηση του Μακ. Αναφέρεται επίσης ότι ο παίκτης παρακολουθείται και μπορεί να υπογράψει σύντομα, καθώς ο Σενιόλ Γκιουνές έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για να αποκτηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι στο στόχαστρο της τουρκικής ομάδας βρίσκεται και άλλος παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Πέλκας. Ωστόσο, η περίπτωσή του είναι πολύ πιο δύσκολη, καθώς ο νεαρός Έλληνας μεσοεπιθετικός θεωρείται υπερπολύτιμος για τον «δικέφαλο» του Βορρά. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι στη διάρκεια της σεζόν κατάφερε να… σπρώξει στον πάγκο τον Ομάρ Ελ Καντουρί.

Οι εμφανίσεις του Πέλκα και κάποιοι τραυματισμοί δεν επέτρεψαν στον Μαροκινό να προσφέρει όσα και ο ίδιος θα ήθελε και αυτός είναι ο λόγος που μοιάζει να ψάχνεται για άλλη ομάδα. Άλλωστε, έχει ένα καλό όνομα στην Ιταλία και αναμένεται να το αξιοποιήσει για να συνεχίσει σε έναν σύλλογο με πιο ενεργό ρόλο. Όσο για τους Θεσσαλονικείς, δίνοντάς του συμβόλαιο πάνω από 1 εκατ. Ευρώ ετησίως, σίγουρα θα ήθελαν περισσότερα από εκείνον, αν και αναγνωρίζεται πως του παρουσιάστηκαν και ατυχίες.

Από κάποια «ασπρόμαυρα» ρεπορτάζ αναφέρεται ότι επισφαλής είναι και η θέση και του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός έχει αναμφισβήτητη ποιότητα, αλλά και κάποιες τρανταχτές αγωνιστικές αδυναμίες που κάνουν τον Λουτσέσκου να μην τον προτιμά συνήθως για το βασικό σχήμα. Ωστόσο, τα λεπτά που δίνει είναι χρήσιμα στον ΠΑΟΚ και έχουν αποδειχθεί σε κάποιες περιπτώσεις καθοριστικά.

Όπως φαίνεται, για την περίπτωση του 30χρονου μεσοεπιθετικού τα πράγματα είναι ρευστά, καθώς δεν θα ήταν απίθανη η πώλησή του, δεδομένου ότι το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Ωστόσο, ο χαρακτήρας του και η κλάση του δεν γίνεται να μην ληφθούν υπόψη…