Η αγωνία των υποστηρικτών του Παναθηναϊκού για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι δεδομένη, καθώς τα ανοικτά μέτωπα είναι πολλά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν δύο προοπτικές που μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα του «τριφυλλιού» και αφορούν από τη μια το επενδυτικό ενδιαφέρον από την κοινοπραξία «Athens Alive» και από την άλλη το… μπάσιμο που θέλει να κάνει η «Pan Asia».

Όσον αφορά το δεύτερο, που δείχνει ότι μπορεί να ολοκληρωθεί πιο σύντομα, ο Παϊρόι Πιενγκμπονσάντ αναμένεται σήμερα στην Ελλάδα, προκειμένου αύριο να συναντήσει τον Γιάννη Αλαφούζο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport», εκτός της έλευσης του Ταϊλανδού και του ραντεβού με τον νυν μεγαλομέτοχο των «πράσινων», δεν έχει γίνει τίποτα άλλο γνωστό, όπως η ακριβής ώρα άφιξης και το πού θα καταλύσει ο επικεφαλής του fund.

Η πλευρά της «Pan Asia» έχει θέσει ως απαράβατο όρο την παραμονή του Παναθηναϊκού στη Super League, ενώ κύριο θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι οι εγγυήσεις της κάθε πλευράς για τη μοιρασιά των χρεών, προκειμένου να προχωρήσει το deal.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, η κοινοπραξία του «Athens Alive» προχωρά το πρότζεκτ της για το ΟΑΚΑ και οι επαφές μεταξύ της ομάδας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και της κυβέρνησης συνεχίζονται, χωρίς να επηρεάζονται από τις εξελίξεις στην ΠΑΕ .

Το κονσόρτιουμ αναφέρεται πως έχει στείλει το μνημόνιο συνεργασίας και αναμένει τη σχετική απάντηση των ιθυνόντων, για το τροποποιημένο πλάνο που αφορά το ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η καθυστέρηση αυτή δεν ευνοεί τα σχέδια για γρήγορη είσοδό στην ΠΑΕ. Ωστόσο, έχει καταστεί σαφές ότι η κοινοπραξία θα συνεχίσει την υλοποίηση του πρότζεκτ, ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει στο «τριφύλλι» και παρά μια ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ του Παϊρόι Πιενγκμπονσάντ και Γιάννη Αλαφούζου.