Ανακουφισμένος που το τραγικό λάθος του στον προηγούμενο αγώνα της Γιουβέντους δεν αποδείχτηκε μοιραίο δήλωσε ο Τζίτζι Μπουφόν μετά τη νίκη επί της Κάλιαρι και τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Πέρασα τις τρεις χειρότερες μέρες της καριέρας μου μετά το λάθος που έκανα απέναντι στη Λέτσε. Φοβήθηκα πως θα ήμουν υπεύθυνος αν χάναμε τον τίτλο. Ευτυχώς πήραμε το πρωτάθλημα και είναι χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη χαρά που έχω πάρει στην πορεία μου στα γήπεδα μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ. Ήταν δύσκολο για μένα να πανηγυρίζω το Παγκόσμιο Κύπελλο και μετά να παίζουμε στη δεύτερη κατηγορία. Τα έξι χρόνια που πέρασαν ήταν πολλά, αλλά άξιζε η αναμονή», τόνισε ο γκολκίπερ των «μπιανκονέρι».

Πολύς λόγος γίνεται για τον ακριβή αριθμό πρωταθλημάτων της Γιουβέντους, αφού οι άνθρωποί της ισχυρίζονται πως πλέον είναι 30, μετρώντας και τα δύο που αφαιρέθηκαν λόγω του σκανδάλου calciopoli. «Η συζήτηση αυτή δεν θα σταματήσει ποτέ. Κατέκτησα πέντε πρωταθλήματα στο γήπεδο και στο βιογραφικό μου αναφέρονται μόνο τρία. Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως πανηγύρισα πέντε πρωταθλήματα», είπε ο Μπουφόν.

Πηγή: sport-fm.gr