Μετά την τελευταία επιτυχία του και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Όσιγεκ της Κροατίας, ο Βλάσσης Μάρας μοιάζει πανέτοιμος για τις επόμενες προκλήσεις στην καριέρα του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής της γυμναστικής μίλησε για την τεράστια επιτυχία του, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και για τις μεγάλες δυνατότητές του, οι οποίες τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βλάσσης Μάρας στην ιστοσελίδα της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής (ΕΟΕ) :

Ήταν δύσκολος ο αγώνας στην Κροατία;
«Αυτή τη φορά εκτέλεσα αρκετά καλά το πρόγραμμα μου κάτι που φάνηκε από την βαθμολογία. Ωστόσο πρέπει να διορθώσω κάποια πράγματα που δεν μπορεί να τα καταλάβει όποιος δεν γνωρίζει. Πρέπει στο επόμενο διάστημα να ρίξω βάρος σε αυτό τον τομέα και να βελτιωθώ.»

Βλάση, πριν τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έχεις το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
«Η εμφάνιση μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο αρκεί για να τα πάω καλά στο Ευρωπαϊκό, όχι όμως για τους Ολυμπιακούς. Στόχος μου είναι να εντάξω μια άσκηση μέσα στο πρόγραμμα κι αυτό δουλεύω τον τελευταίο καιρό. Όταν ενσωματωθεί πιστεύω ότι θα είμαι σε θέση να ανταγωνιστώ τα προγράμματα των άλλων αθλητών».

Μετά από δύο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς επιτυχία, πλησιάζει η τρίτη συμμετοχή σου. Τι να περιμένουμε από το Λονδίνο;
«Είμαι ένας άλλος αθλητής αυτή τη φορά. Έχω διαφορετική εμπειρία σε σχέση με τις άλλες διοργανώσεις που πήγα και δεν θα αφήσω ανεκμετάλλευτη καμία ευκαιρία που θα μου παρουσιαστεί. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο, έχω τις δυνατότητες και μπορώ να το κάνω. Πιστεύω σε μένα περισσότερο από κάθε άλλη φορά»

Πάντως όπως βλέπουμε τα προγράμματα σου, όλα έχουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας.

«Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα στην γυμναστική, η δυσκολία έχει αυξηθεί και τα προγράμματα έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις. Και τώρα στην Κροατία το είδαμε αυτό. Αθλητές στις ασκήσεις τους, άφηναν την μπάρα και πετάγονταν πιο ψηλά, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη δυσκολία. Οταν υπάρχει λοιπόν αυτό το ρίσκο, μπορεί να μην βγουν τα προγράμματα σωστά ή ακόμα και να έχουμε μια πτώση».

Όλοι οι αθλητές έχουν εμπόδια στην προετοιμασία τους, λόγω της οικονομικής κρίσης και της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. Με σένα τι συμβαίνει;

«Δεν είναι και η καλύτερη προετοιμασία που θα μπορούσα να έχω κάνει. Έχω μικρή υποστήριξη, αλλά όχι όπως θα ήθελα να είναι. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και προσπαθούμε να τα ξεχάσουμε. Δεν ξεχνιούνται βέβαια εύκολα, αλλά πρέπει να τα αφήσουμε όλα πίσω και την ώρα του αγώνα να μην μας απασχολεί τίποτα. Αυτό πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα και να προσπαθούμε για το καλύτερο…»

Πηγή: sport-fm.gr