Θα διοργανωθεί από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Την κορυφαία εκδήλωση αθλητισμού των Πανεπιστημίων θα φιλοξενήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η πόλη του Βόλου.

Η Πανεπιστημιάδα θα λάβει χώρα από τις 22 έως και τις 25 Μαΐου με τη συμμετοχή πολλών αθλητών- φοιτητών του τοπικού Ιδρύματος όμως και φοιτητών άλλων Πανεπιστημίων της χώρας. Η εκδήλωση αυτή αναμένεται να τονώσει το ηθικό των φοιτητών αλλά και ολόκληρου του Ιδρύματος, το οποίο ταλανίζεται από τα οικονομικά προβλήματα. Αισιοδοξία επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τη διοργάνωση της Πανεπιστημιάδας στην πόλη του Βόλου. Ο αντιπρύτανης κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης επεσήμανε πως είναι μία διοργάνωση που θα βοηθήσει την πόλη, μιας και θα την επισκεφθούν εκατοντάδες φοιτητές από άλλες πόλεις της Ελλάδος, όπως και οι συνοδοί καθηγητές τους και οι διαιτητές.

Στην Πανεπιστημιάδα θα πραγματοποιηθούν τρία αθλήματα, σύμφωνα με την εφημερίδα taxydromos.gr. Ποδηλασία δρόμου, που θα υλοποιηθεί στην παραλία της πόλης στις 23 Μαΐου, ποδόσφαιρο σάλας, που θα διεξαχθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο στις 24 Μαΐου και τζούντο, το οποίο θα λάβει χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Αδαμόπουλου στις 24 Μαΐου. Στα τρία αυτά αγωνίσματα το παρών θα δώσουν φοιτητές του Ιδρύματος, αλλά και φοιτητές από πέντε άλλα Πανεπιστήμια της χώρας.

Χθες ο αντιπρύτανης ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Παύλο Μαβίδης, πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου προκειμένου να ζητήσει τη στήριξη του Δήμου Βόλου. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για συνεργασία και ο Δήμος Βόλου θα διαθέσει προσωπικό για την διενέργεια των αγώνων, ενώ θα φιλοξενήσει ορισμένους αθλητές και τους συνοδούς του στον Ξενώνα Αθλητών.