Σε έναν παράγοντα στάθηκαν όλοι στην ΑΕΚ μετά το χθεσινό 1-1 στο Περιστέρι, με αντίπαλο τον Ατρόμητο: στη δεδομένη κούραση που κουβαλούσαν οι παίκτες, λόγω του βεβαρυμμένου προγράμματος με παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και τα στατιστικά στοιχεία, ιδιαίτερα ένα, πολύ σημαντικό, μαρτυρούν ότι στην Ένωση δεν έψαχναν απλώς δικαιολογίες…

Συγκεκριμένα, οι «κιτρινόμαυροι» υπέπεσαν στο χθεσινό παιχνίδι σε 61 λάθη. Αριθμός πολύ μεγάλος, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο μέσος όρος τους μέχρι χθες στη Super League ήταν 39,3 λάθη. Φυσικά, αυτό πιστώνεται και στον Ατρόμητο, που είναι μια ομάδα με καταπληκτική τακτική συμπεριφορά στο χορτάρι, όπως έχουν παραδεχθεί σχεδόν όλοι οι αντίπαλοί του.

Όμως, χρόνος στην ΑΕΚ για ξεκούραση σωματική και πνευματική δεν υπάρχει. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έδωσαν ακόμη ένα παιχνίδι… στα κόκκινα, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε στις επόμενες έξι ημέρες, καθώς τόσο η ΑΕΛ για το Κύπελλο όσο και ο Πανιώνιος για τη Super League αναμένεται να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία που θα τους παρουσιαστεί για να βρουν… μπόσικο αγωνιστικά τον «δικέφαλο», στην προσπάθεια που κάνουν για να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους.

Η ατάκα του Ανδαλουσιανού προπονητή στην κάμερα της Nova, αμέσως μετά το τέλος του ματς στο Περιστέρι, πως «η ΑΕΚ είναι ξεκάθαρα απέναντι σε όλους», είναι ενδεικτική της λογικής που κυριαρχεί στην ομάδα, ότι πρέπει το μάτι… να γυαλίζει σε κάθε παιχνίδι, εάν όντως θέλουν να πανηγυρίσουν την επίτευξη και των δύο εγχώριων στόχων.

Σε αυτό το πνεύμα και η ανάρτηση του Σέρχιο Αραούχο στο Facebook, που ουσιαστικά απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας να βρεθεί στο γήπεδο, για να υποστηρίξει τις προσπάθειες παικτών και προπονητή. Ο Αργεντινός έγραψε: «Όλοι μαζί μπορούμε». Τρεις λέξεις, οι οποίες ήταν αρκετές…

001477984236035