Μετά το «άκυρο» που έριξε ο Αντόνιο Κόντε στην εθνική Ιταλίας, καθώς -όπως είπε- θέλει να σεβαστεί το συμβόλαιό του με την Τσέλσι, η «ατζούρα» παραμένει ακέφαλη, σχεδόν πέντε μήνες έπειτα από την απομάκρυνση του Τζανπιέρο Βεντούρα, τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Ο Αλεσάντρο Κοστακούρτα, νέος πρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αποφάσισε να καταλήξει στη λύση του αλενατόρε της Εθνικής Κ21, Λουίτζι ντι Μπιάτζιο. Ο 46χρονος τεχνικός θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία για τα δύο φιλικά με την Αργεντινή και την Αγγλία τον Μάρτιο.

Ο Ντι Μπιάτζιο έχει μεγάλη εμπειρία από την εθνική Ιταλίας ως παίκτης της, όταν συμμετείχε με αυτήν στα Μουντιάλ του 1998 και του 2002, όπως και στο Euro 2000, έχοντας «γράψει» με το εθνόσημο 31 συμμετοχές. Παράλληλα, ως παίκτης, είχε κοντά στις 500 συμμετοχές με τις φανέλες των Λάτσιο, Μόντσα, Φότζια, Ρόμα, Ίντερ, Μπρέσια και Άσκολι.

Όσον αφορά την προπονητική του καριέρα, ο πρώην μέσος ξεκίνησε με την Εθνική Κ20 το 2011, πριν πάρει προαγωγή για την Κ21 δύο χρόνια αργότερα.