Με επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου ολοκληρώθηκε ο χθεσινός αγώνας στο Καραϊσκάκη μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ (1-2). Μερίδα οπαδών των γηπεδούχων μπήκε μέσα στο γήπεδο, συγκρούστηκε με τις δυνάμεις της Αστυνομίας και ενώ στο γήπεδο βρισκόταν ακόμη οι παίκτες της ομάδας τους, όχι όμως και αυτοί της Ένωσης, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει για τα αποδυτήρια.

Το… μενού περιλάμβανε καδρόνια, καρέκλες και φωτοβολίδες, όπως και ρίψη δακρυγόνων από πλευράς των Αρχών, που έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Κίνδυνος μέχρι και αφαίρεσης βαθμών

Με βαριά «καμπάνα» κινδυνεύουν στον Ολυμπιακό για όλο αυτό το σκηνικό. Από τον Πειθαρχικό Κώδικα προβλέπεται τιμωρία 2 έως 4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, πρόστιμο που μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 250.000 ευρώ, αλλά και αφαίρεση 3 βαθμών.

Αναλυτικά το άρθρο 15 παρ. 4 του πειθαρχικού κώδικα προβλέπει:

4. Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Επίσημη καταγγελία από τους Πειραιώτες

Εκτός από παράπονα για τη διαιτησία του ρέφερι Παπαπέτρου, στην ΠΑΕ Ολυμπιακός έχουν μεγάλα παράπονα και από την Αστυνομία, καθώς θεωρούν ότι έχει προκαλέσει τον κόσμο της ομάδας και ότι προχώρησε σε εκτεταμένη και άσκοπη και αλόγιστη χρήση δακρυγόνων, πριν αλλά και μετά το ματς.

Για τον λόγο αυτό η επίσημη καταγγελία στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως είναι το μέτρο που λαμβάνουν, καθώς θεωρούν πως οι χειρισμοί των Αρχών ήταν αυτοί που συνέβαλλαν καθοριστικά στο να γίνουν τα επεισόδια. Όπως επισημαίνεται από τον «ερυθρόλευκα» ρεπορτάζ, εντός των προσεχών ημερών στο Λιμάνι θα έχουν να πουν και αρκετά ακόμα…

1848538 1848561 1848552 1848516 1848510 1848514