Περήφανος που είναι προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμα και αν οι «πράσινοι» δεν καταφέρουν να προκριθούν στο Final 4 της Ευρωλίγκας.

Μάλιστα, ο «Ζοτς» υπερασπίστηκε τους παίκτες του μετά την ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (65-62), στο τρίτο ματς των προημιτελικών, ενώ αναφορικά με το τέταρτο παιχνίδι τόνισε πως θα κριθεί στον περιορισμό των λαθών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

Για το πώς θα προετοιμάσει τους παίκτες του για την τέταρτη αναμέτρηση κόντρα στην Μακάμπι: «Θα τους προετοιμάσω όπως πάντα. Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τα λάθη μας και να σχεδιάσουμε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να παίξουμε. Χθες είχαμε δύο διαφορετικά πρόσωπα, ένα στο πρώτο και ένα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες τα καταλαβαίνουν αυτά και κοιτάμε το επόμενο ματς».

Για το τι πήγε «στραβά» στην ήττα από τη Μακάμπι: «Το παιχνίδι δίνει πάντα την καλύτερη απάντηση. Κάτι που πρέπει να αλλάξουμε είναι σίγουρα τα λάθη. Μερικά λάθη έγιναν χωρίς ιδιαίτερο λόγο, κάποια επειδή ήμασταν νευρικοί στην αρχή του παιχνιδιού και δώσαμε την ευκαιρία στη Μακάμπι να σκοράρει μερικά εύκολα καλάθια με αιφνιδιασμούς».

Για το αν υπάρχουν ανέτοιμοι -πνευματικά- παίκτες στον Παναθηναϊκό: «Καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό, αλλά ίσως κάποιοι από εσάς να ξεχνάτε ότι μιλάμε για την ομάδα που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Δεν μιλάω μόνο για πέρυσι, αλλά για πολλά χρόνια. Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα, δεν έχει σημασία τι θα συμβεί εδώ αύριο (29/3), αλλά τι έχει συμβεί τα τελευταία 15 χρόνια. Έτσι, προτού ρωτήσετε κάτι, θα πρέπει να σκέφτεστε τι ρωτάτε. Έτσι, να λέμε τώρα πως ορισμένοι από αυτούς τους παίκτες, που είναι πρωταθλητές Ευρώπης, δεν είναι ανέτοιμοι, δεν νομίζω ότι είναι σωστό. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι είναι σωστό, αλλά έχετε δίκιο να πιστεύετε ό,τι θέλετε. Θα προστατεύω τους παίκτες μου, θα πεθάνω μαζί τους και είμαι πολύ υπερήφανος γιατί έχω ανθρώπους σαν και αυτούς. Ένα παιχνίδι δεν θα αλλάξει τη γνώμη μου, ακόμη και αν δεν πάμε στο Final 4. Θα συνεχίσουμε να ζούμε τη ζωή μας και θα είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι προπονητής αυτής της ομάδας».

Για το πού θα κριθεί το ματς της Πέμπτης: «Στα λάθη και σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες που θα αποφασίσουν την έκβαση. Μιλάμε για δύο παιχνίδια που αποφασίστηκαν από μία μπάλα. Στην Αθήνα και χθες. Γνωρίζουμε τι είναι απαραίτητο και πώς θέλουμε να παίξουμε αύριο. Όλοι πρέπει να παίξουν δυνατά και με συγκέντρωση. Ο,τι έγινε, έγινε. Πιστεύω στους παίκτες μου και θα συνεχίσω να το κάνω και να είμαι υπερήφανος για αυτούς».

Για τους εννιά πόντους της Μακάμπι στο τρίτο δεκάλεπτο: «Δεν είναι εύκολο να περιορίσουμε την Μακάμπι στους εννιά πόντους. Αυτό συνέβη, όπως έχει ξανασυμβεί σε μια περίοδο να μην παίζει καλά μια ομάδα. Μιλήσαμε στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και βρήκαμε τον τρόπο, ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί στο τρίτο δεκάλεπτο. Δεν ήταν, όμως, αρκετό για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ένα δεκάλεπτο δεν είναι ποτέ αρκετό. Αν θυμηθείτε το πρώτο παιχνίδι, το πρώτο ημίχρονο έκρινε το παιχνίδι. Έχουμε μπροστά μας 40 λεπτά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Για την τελευταία επίθεση στην αναμέτρηση της Τρίτης: «Η δουλειά του προπονητή είναι κάτι που λίγοι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν. Ειλικρινά πιστεύω ότι δεν είναι τόσο πολλοί αυτοί που καταλαβαίνουν. Και είναι πραγματικά αστείο όλες αυτές τις ημέρες να ακούω όλα αυτά τα σχόλια που γίνονται. Ο συνεργάτης μου μού μεταφέρει κάποια πράγματα, αλλά είμαι άνθρωπος που δεν τον νοιάζει το τι λένε οι άλλοι. Επειδή πιστεύω ότι ξέρω πολύ καλά τη δουλειά του. Και δεν πετάω αυτή τη στιγμή εξαιτίας των όσων έχω κερδίσει, αλλά επί 24 ώρες σκέφτομαι την ομάδα μου και τις μικρές λεπτομέρειες. Τι να κάναμε λοιπόν στην τελευταία φάση; Υπάρχει προπονητής που δεν θέλει ένα ανοιχτό σουτ; Όχι, σχεδιάσαμε να γίνει σουτ από τα 15 μέτρα! Δεν είναι το στυλ μου να μιλάω για την τελευταία επίθεση ή ακόμη και άμυνα. Πάντα αυτό που ζητώ είναι να γίνει σωστό σουτ.

Είναι καλαθοσφαιριστές και όλοι τους εργάζονται σκληρά για να μπορούν να πάρουν το τελευταίο σουτ. Καθένας από αυτούς έχει όνειρο να πάρει το τελευταίο σουτ και το μόνο που με νοιάζει είναι να είναι σωστό το σουτ. Έπειτα, αν ευστοχήσουν ή αν αστοχήσουν, δεν έχω πρόβλημα. Οι πιθανότητες ευστοχίας είναι 50%-50%. Τη μια φορά θα κερδίσεις, την άλλη μπορεί να χάσεις. Υπάρχουν, όμως, άλλα 39’30” για να κριθεί ένα παιχνίδι. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ό,τι έγινε, έγινε, συγχαρητήρια στη Μακάμπι. Άξιζε να κερδίσει το παιχνίδι».

Για αν χάθηκε μία «μάχη» την Τρίτη (27/3): «Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι. Πρώτα απ ‘όλα δεν είναι ένας πόλεμος, αλλά αθλητισμός. Μας αρέσει πολύ και το απολαμβάνουμε».

Για τις εμφανίσεις του Ογκέβ Οχαγιόν: «Είπα χθες ότι έπαιξε εξαιρετικά. Σε αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια είναι ένας από τους παίκτες-κλειδιά της Μακάμπι. Είναι νεαρός παίκτης, παίζει για την ομάδα και δεν είναι εγωιστής. Ξέρει τι ζητάει ο προπονητής του από αυτόν. Συγχαρητήρια για τον τρόπο που παίζει».

Πηγή: sport-fm.gr