Αναταράξεις δημιούργησε στη Γουέστ Χαμ η αποκάλυψη της Daily Mail, σύμφωνα με την οποία ο Τόνι Χένρι, επικεφαλής μεταγραφών του συλλόγου, φέρεται να έκανε ρατσιστικά σχόλια για Αφρικανούς ποδοσφαιριστές. Με τα «σφυριά» να έχουν ουκ ολίγους στο ρόστερ τους που είτε γεννήθηκαν στη μαύρη ήπειρο, είτε κατάγονται από αυτήν.

Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα ανέφερε ότι ο Χένρι έγραψε σε mail του προς κάποιον μάνατζερ, πως οι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές «έχουν κακή συμπεριφορά» και «προκαλούν χάος». Για τον λόγο αυτό, ο σύλλογος έχει μπει σε μια διαδικασία να μειώσει σταδιακά τον αριθμό τους στο υπάρχον ρόστερ.

«Δεν είναι σε καμία περίπτωση ρατσιστικό. Είναι απλώς ότι κάποιες φορές έχουν κακή συμπεριφορά. Μαθαίνουμε ότι όταν βρίσκονται εκτός ομάδας, προκαλούν χάος. Δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την αφρικανική φυλή. Απλώς, μερικές φορές δημιουργούν μεγάλα προβλήματα όταν δεν αγωνίζονται, όπως συνέβαινε με τον Ντιαφρά (Σακό). Έφυγε, ωραία! Δεν είναι καθόλου προσωπικό. Είναι όπως με τους Ρώσους παίκτες, που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην Αγγλία. Πόσοι Ιταλοί έρχονται στην Αγγλία; Σαν σύλλογος, δεν είμαι σε σε καμία περίπτωση των διακρίσεων», φέρεται να είναι το ακριβές περιεχόμενο του μηνύματος.

Αυτό έφερε την άμεση αντίδραση των επιτελικών στελεχών των Λονδρέζων, οι οποίοι έπαψαν από τα καθήκοντά του τον Χένρι.

«Η Γουέστ Χάμ είναι μία οικογένεια, όπου, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, την ικανότητα, τη θρησκεία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Ο σύλλογος δεν θα κάνει περαιτέρω σχόλια μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα», ήταν η ενημέρωση από τα πλέον επίσημα χείλη.

Όλη αυτή η ιστορία, ξεκίνησε με το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ένας Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής από τα «σφυριά»…

Ο Σενεγαλέζος μέσος της Γουέστ Χαμ, Σεϊκού Κουγιάτε, με το που έμαθε την είδηση για την παύση του Χένρι από τα καθήκοντά του, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία του με μήνυμα: «Αφρικανός και περήφανος».

sdfsd