Η Τζαμάικα θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018 στο άθλημα του μπόμπσλεϊ, τρεις ακριβώς δεκαετίες μετά την εξίσου ιστορική εμφάνιση της αντρικής ομάδας με τα χρώματα της εξωτικής χώρας.

Όπως οι θρυλικοί Τζαμαϊκανοί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Κάλγκαρι το 1988, μια συμμετοχή που γέννησε όμως θυμόμαστε το αξιομνημόνευτο φιλμ «Cool Runnings» (1993), έτσι και οι Τζαμαϊκανές του μπόμπσλεϊ πλέουν τώρα σε τροπικά πελάγη ευτυχίας.

Και στοχεύουν μάλιστα να μπουν στη δεκάδα, κάτι που δεν είναι καθόλου απίθανο, μιας και τερμάτισαν έβδομες στον αγώνα του Δεκεμβρίου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Jazmine Fenlator, Carrie Russell και Audra Segree θα ζήσουν το όνειρο: «Ένα άλμα πίστης και ένα όνειρο γίνονται πραγματικότητα», δήλωσε περιχαρής η 27χρονη Segree, «είμαι συγκινημένη από ευτυχία ξέροντας πως έχω βοηθήσει να γράψουμε ιστορία για τη χώρα μου». Και το ακόμα καλύτερο είναι πως προσφάτως η Νιγηρία ανακοίνωσε πως η δική της γυναικεία ομάδα του μπόμπσλεϊ θα γίνει η πρώτη από την Αφρική που θα πάρει μέρος σε ολυμπιακούς!

AP_17350409472871

Νέες εποχές για το παγωμένο σπορ…