Καμία διάθεση να ασχοληθεί με όσους θεωρούσαν… δεδομένο ότι θα είναι άφαντος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν έδειξε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, αφού απάντησε στο γήπεδο διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, στάθηκε στη σημασία της επικράτησης και στην τόνωση της ψυχολογίας που ήταν απαραίτητη τη δεδομένη περίοδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του διεθνούς άσου στο «Metrosport»:

Για την δυσμενή παράδοση στην Αθήνα: «Δεν σκεφτόμασταν έτσι πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Σίγουρα είναι σημαντικές οι παραδόσεις, όμως κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Αυτό που είχαμε στο μυαλό μας ήταν να κερδίσουμε. Τα καταφέραμε και σαφώς είναι κάτι εξαιρετικό για εμάς, καθώς μία νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Αθήνα είναι πάντοτε πολύ σημαντική για τον ΠΑΟΚ».

Για τη νίκη τόσο επί της ΑΕΚ, όσο και του Παναθηναϊκού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και τον αντίκτυπο στην ψυχολογία της ομάδας:
«Ναι, γι’ αυτό και είπα πριν ότι πάντοτε είναι πολύ σημαντική μία νίκη στην Αθήνα επί ενός αντιπάλου, όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Σίγουρα είναι μεγάλη τόνωση για όλους, όμως ο ΠΑΟΚ έχει πια μάθει να ζει με πολλά παιχνίδια και οφείλει άμεσα να αφήνει πίσω και αρνητικά αλλά και θετικά αποτελέσματα. Τώρα το μυαλό μας πρέπει να είναι μόνο στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Έχουμε ακόμη δρόμο για το τέλος του πρωταθλήματος. Δεν σημαίνει ότι επειδή νικήσαμε τον Παναθηναϊκό πετύχαμε κάποιον στόχο. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο για να δούμε τι έχουμε καταφέρει».

Για τους υπαινιγμούς που άφηνε μεσοβδόμαδα ο οπαδικός τύπος αναφορικά με την απόδοσή του κόντρα στους πράσινους: «Δεν ασχολούμαι καν»

Για το γεγονός ότι δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε εναντίον του Παναθηναϊκού: «Το μόνο που θέλω να πω για το γεγονός του μη πανηγυρισμού είναι ότι στη ζωή μου έχω μάθει να σέβομαι. Πάντα. Είναι θέμα αρχών. Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω γιατί πιστεύω το θέμα είναι ο ΠΑΟΚ και όχι ο Σαλπιγγίδης».

Για τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Europa League:
«Όλοι θέλαμε να συνεχίσουμε το ευρωπαϊκό ταξίδι, γιατί νιώθαμε ότι είχαμε την δυνατότητα να το καταφέρουμε. Ήταν όμως όπως έχω πει ωραίο ταξίδι και στόχος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι να βρίσκεται και του χρόνου στα ευρωπαϊκά γήπεδα ώστε να ζήσει και άλλες σπουδαίες βραδιές».

Πηγή: sport-fm.gr