Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι πραγματοποιεί σπουδαία σεζόν με τη φανέλα της Άρσεναλ. Η νίκη που της έδωσε με τα γκολ που πέτυχε κόντρα στην Λίβερπουλ μέσα στο «Άνφιλντ» μόνο τυχαία δεν ήταν… Περίπου ένα γκολ ανά αγώνα!

Ο Ολλανδός επιθετικός έχει 31 γκολ σε 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τους «κανονιέρηδες», έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα στην αγωνιστική τους ανάκαμψη. Έχουν πετύχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ, με αποτέλεσμα η ομάδα να βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και να διεκδικεί μία θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Και γκολτζής και δημιουργός

Έχει σκοράρει σε 20 ματς, στα 9 από τα οποία από 2 γκολ και πάνω. Μάλιστα, έχει σημειώσει και 2 χατ-τρικ, ενώ δεν παίζει μόνο για την… πάρτη του, αλλά και για τους συμπαίκτες του, καθώς έχει μοιράσει και 9 ασίστ. Οκτώ φορές έχει πετύχει όλα τα γκολ σε έναν αγώνα για το συγκρότημα του Αρσέν Βενγκέρ. Έχει εξελιχθεί σε παίκτη βαρόμετρο για αυτό. Και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ο αμέσως επόμενος σε συγκομιδή τερμάτων για την Άρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ είναι ο Θίο Ουόλκοτ με 5, ενώ ακολουθεί ο Μίκελ Αρτέτα με 4.

Δεν το δέχθηκε τυχαία η Λίβερπουλ

Κόντρα στην Λίβερπουλ ισοφάρισε το γκολ του Κοσιελνί στο 31 και στις καθυστερήσεις με ένα μονοκόμματο και με τη μία πλασέ, νίκησε στην κλειστή του γωνία –κάτι απαράδεκτο για τερματοφύλακα- τον Πέπε Ρέινα και έδωσε μια μεγάλη νίκη στους «κανονιέρηδες» σε μια ιστορική έδρα που ανεβάζει και την αυτοπεποίθησή τους, αφού τα φετινά ντέρμπι στην Αγγλία τα έχαναν.

Το έχει ξανακάνει

10η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ φέτος: Τσέλσι – Άρσεναλ 3-5. Ξεκίνησε βασικός. Ήταν ο άνθρωπος που ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 3-3 με δύο δικά του γκολ, ένα στο 85 για το 3-4 και ένα στις καθυστερήσεις για το 3-5, διαμόρφωσαν τη νίκη για την ομάδα του μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Και στον όμιλο του Ολυμπιακού

Με την Μπορούσια Ντόρτμουντ για την πέμπτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε πετύχει και τα δύο γκολ των Λονδρέζων στη νίκη με 2-1 επί των Γερμανών. Συγκεκριμένα, είχε ανοίξει το σκορ στο 49, ενώ στο 86 έκανε το 2-0 και παρά τη μείωση των φιλοξενούμενων στις καθυστερήσεις τα δύο του γκολ ήταν αυτά που μέτρησαν στο τέλος (2-1).

Χωρίς αυτόν το… χάος!

Σε μια χρονιά που η Άρσεναλ είχε ξεκινήσει με πολλά προβλήματα, χάνοντας αρκετούς παίκτες με τραυματισμούς και πραγματοποιώντας κάκιστο ξεκίνημα μέσα στη σεζόν, ο Φαν Πέρσι καταφέρνει και σώζει τα προσχήματα για τους Λονδρέζους. Αλήθεια, τι θα έκανε ο Αρσέν Βενγκέρ χωρίς αυτόν;

Πηγή: sport-fm.gr