Πολύς λόγος έγινε σήμερα για το αν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα παραστεί στην Γενική Συνέλευση της 9ης Μαρτίου.

Από το περιβάλλον του μεγαλομετόχου όμως, τονίστηκε πως ούτε κάποιος άλλος μέτοχος τον προσέγγισε για να πάει, αλλά ούτε έχει σκοπό για κάτι τέτοιο, αφού έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν πήγαινε.

Το ερώτημα λοιπόν, ήταν, είναι και παραμένει, εάν ο μεγαλομέτοχος θα ενεργοποιήσει τις μετοχές του για να ψηφιστεί η ΑΜΚ κατά 15 εκ. € με τιμή μετοχής στο 0,33.

Αυτό γίνεται, μόνο εάν δώσει το «παρών» κάποιος εκ των δικηγόρων του Βαρδινογιάννη στην Γενική Συνέλευση. Αυτό ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό και λογικά, είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα όταν θα υπάρξει και μεγαλύτερη κινητοποίηση από την πλευρά των υπολοίπων μετόχων για το τι ακριβώς θα γίνει στην Γ.Σ.

Πάντως το να καθυστερήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό, αφού οι «πράσινοι» χρειάζονται άμεσα λεφτά στα ταμεία τους μια και η UEFA καραδοκεί. Και δεν είναι μόνο ένας ο κίνδυνος, δηλαδή το να μην ενεργοποιήσει τις αδρανοποιημένες μετοχές του ο Τζίγκερ που δεν ασχολείται, είναι κι άλλος.

Αφού από την ΠΑΕ διευκρινίστηκε ότι δεν μπήκε το κατώτατο πλαφόν 50.000€ στην αύξηση, έπειτα από αίτημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Ο Mr MIG με αυτό τον τρόπο φιλοδοξεί να προσελκύσει εύρωστους οικονομικά Παναθηναϊκούς, οι οποίοι μπορούν να συνδράμουν με διάφορα ποσά και όχι απαραίτητα να βάλουν 50.000€.

Αυτό όμως μπορεί να καθυστερήσει την ΑΜΚ αφού οι κανόνες της επιτροπής κεφαλαιαγοράς αναφέρουν ρητά ότι εφόσον δεν οριστεί κατώτατο πλαφόν των 50.000 ευρώ, τότε για να είναι έγκυρη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι υποχρεωτική η έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου. Όμως μέχρι να εκδοθεί, απαιτείται διάστημα 1,5 μήνα. Βέβαια όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του Ανδρέα Βγενόπουλου, το πλαφόν μπορεί να οριστεί στις 9 Μάρτη την ημέρα της Γ.Σ. αφού είναι θέμα της Γ.Σ. Κι αν αυτό γίνει, η ΑΜΚ αρχίζει αυτόματα και από την επόμενη στιγμή.

Πηγή: Sport-fm.gr