Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΑΕΚ θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα. Σκοπός του είναι η έγκριση του δανείου από τον Σαουδάραβα, Αλ Σουνταϊρί, με αποτέλεσμα την εισροή ρευστού στα ταμεία της ομάδας.

Φυσικά, και αυτά τα χρήματα πρόκειται άμεσα να διατεθούν για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που έχει η ομάδα.

Ένα από τα θέματα που θα συζητηθεί είναι ο τρόπος που θα αποπληρωθεί το δάνειο από τον Σαουδάραβα. Στη σημερινή συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ θα ρίξει στο τραπέζι τις λεπτομέρειες για την περίπτωση του Τούρκι Αλ Σουντάιρι και τα 2 εκατ. ευρώ που προτίθεται να δανείσει στην ΠΑΕ, μετά τη μεσολάβηση του Ντέμη Νικολαΐδη.

Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο ο Αλ Σουντάιρι θα πάρει τα χρήματά του μέσω των εσόδων της ΑΕΚ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η «Ενωση» έχει να λαμβάνει 1,2 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος της περιόδου και επομένως θα δεσμευτούν χρήματα και από τη συμφωνία της επόμενης περιόδου.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά σήμερα, σε πρώτη φάση θα εκταμιευθούν περίπου 650.000 ευρώ για τα οποία «καίγεται» η ΑΕΚ. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού θα δοθεί στην Εφορία για να ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες που προέκυψαν, να πάρει η ΑΕΚ φορολογική ενημερότητα και να μπορέσει να σφραγίσει εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Από τα χρήματα που θα περισσέψουν θα πληρωθούν οι υπάλληλοι της ΠΑΕ και αναμένεται να μείνει και ένα πολύ μικρό ποσό, για να μοιραστεί στους ποδοσφαιριστές.

Ανεξάρτητα από την τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ η ΑΕΚ οφείλει να κάνει και κάποιες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσει δικαίωμα συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα της νέας σεζόν.

Χθες όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, κατέθεσε το πρώτο μέρος των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την αδειοδότηση. Δηλαδη, έναν φάκελο με νομικά, αθλητικά και διοικητικά κριτήρια, αλλά και αυτά που αφορούν τις υποδομές.

Η ΑΕΚ πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις και τα στοιχεία που κατατέθηκαν έχουν την έγκριση της ΕΠΟ, που από φέτος εξετάζει ακόμα πιο αναλυτικά την ακρίβεια των εγγράφων που κατατίθενται.

Εκεί που είναι το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι στα οικονομικά στοιχεία, τα οποία πρέπει να κατατεθούν σταδιακά μέχρι τις 31 Μαρτίου που είναι και η καταληκτική ημερομηνία ρύθμισης όλων των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Εκεί η μπάλα είναι στο γήπεδο των μετόχων…

Πηγή: sport-fm.gr