Όχι μόνο την καλή πορεία, αλλά την παρουσία στον μεγάλο τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου έθεσε στόχο της Αγγλίας στο Euro του καλοκαιριού, ο Γουέιν Ρούνεϊ! Ο Άγγλος επιθετικός μίλησε στην ιστοσελίδα της FIFA για την εθνική ομάδα, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το πρωτάθλημα, την προσωπική του απόδοση και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

«Θέλουμε να γράψουμε ιστορία» τόνισε ο διεθνής φορ για τη διοργάνωση του καλοκαιριού σε Πολωνία και Ουκρανία, ενώ σε συλλογικό επίπεδο ισχυρίστηκε πως οι «κόκκινοι διάβολοι» στοχεύουν τόσο σε νέα στέψη στην Πρέμιερ Λιγκ, όσο και στο πρώτο σκαλί του βάθρου του Γιουρόπα Λιγκ!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γουέιν Ρούνεϊ:

Η φετινή χρονιά έχει πολλά σκαμπανεβάσματα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πως το έχεις βιώσει εσύ μέχρι στιγμής;

«Ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν τεράστια απογοήτευση, αλλά είμαστε ακόμη σε πολύ καλό δρόμο στο πρωτάθλημα, απέχουμε δύο βαθμούς από την κορυφή και έχουμε ακόμη αρκετά παιχνίδια μέχρι το φινάλε. Είμαστε αισιόδοξοι για τον τίτλο, οφείλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και προς το τέλος να είμαστε απόλυτα συνεπείς στα αποτελέσματα. Προσωπικά θεωρώ ότι μέχρι στιγμής η χρονιά είναι μια από τις καλύτερες στον τομέα του σκοραρίσματος. Έχω πετύχει 19 γκολ και ελπίζω να πετύχω ακόμη περισσότερα στη συνέχεια».

Ποιος είναι ο απολογισμός του 2011 σε προσωπικό επίπεδο;
«Ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Το αποκορύφωμα ήταν η κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ. Ήταν μια εξαιρετική στιγμή για όλους όσους βρίσκονται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ήττα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν πολύ απογοητευτική, αλλά γενικά είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα, αν και κρίνεται επιτυχημένη η χρονιά για τον σύλλογο».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για το 2012;
«Θέλουμε τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ και να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ. Είναι οι δύο στόχοι που μας έχουν απομείνει και θα τα δώσουμε όλα για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και γιατί όχι, να πανηγυρίσουμε και τα δύο τρόπαια».

Με ποιους τρόπους καταφέρνει να συμβάλει ουσιαστικά ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον όταν τα πράγματα ζορίζουν;

«Είναι πολύ έμπειρος και καλός προπονητής. Γνωρίζει με ποιους ποδοσφαιριστές πρέπει να μιλήσει, με ποιους μπορεί να το κάνει, σε ποιους μπορεί να φωνάξει αν χρειαστεί. Ξέρει τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι παίκτες και πάντα βγάζει τον καλύτερό τους εαυτό. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Η φιλοσοφία του γύρω από το ποδόσφαιρο, η αφοσίωσή του και η “δίψα” του για επιτυχία είναι στοιχεία τα οποία μεταβιβάζονται στους ποδοσφαιριστές. Κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι ο τέλειος προπονητής. Είναι ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας».

Πώς θα βοηθήσουν την εθνική ομάδα της Αγγλίας στο Euro 2012 όλα τα… μαθήματα που πήρατε από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010;

«Σαν ομάδα, σαν σύνολο, θέλουμε να εμφανιστούμε καλύτεροι από αυτό που δείξαμε κόντρα στη Γερμανία στη Νότια Αφρική. Στόχος μας είναι η κατάκτηση του Euro 2012. Πάνε πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που η εθνική μας ομάδα πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία».

Η UEFA μείωσε την ποινή σου σε δύο αγωνιστικές στο προσεχές Euro. Το γεγονός πως θα εμφανιστείς πιο φρέσκος θα βοηθήσει την Αγγλία στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου και μετέπειτα στα νοκ – άουτ;

«Πρώτα απ’ όλα ελπίζω οι συμπαίκτες μου να κάνουν αυτό που πρέπει στα πρώτα δύο ματς, από τα οποία εγώ θα απουσιάσω. Έπειτα, ευελπιστώ ο προπονητής να μου δώσει την ευκαιρία να παίξω, να σκοράρω και να βοηθήσω στην πορεία μας. Αυτός είναι ο στόχος μου, αλλά και της ομάδας. Είναι θέμα του προπονητή ποιους θα επιλέξει για την αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος».

Πηγή: sport-fm.gr