Μπορεί να μένει ακόμη ένας μήνας για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά στην ΑΕΚ έχουν ήδη ξεκινήσει την προεργασία τους για την ενίσχυση του ρόστερ. Κάτι που έγινε επιτακτικό και από τους δύο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς των Μάνταλου και Γιόχανσον, αλλά και από το κενό που φαίνεται ότι υπάρχει στο αριστερό άκρο της άμυνας, με μόνο τον Έλτνερ Λόπες να υπάρχει για εκεί, καθώς ο Βινίσιους θεωρείται ότι δεν έχει πλέον θέση στο έμψυχο δυναμικό της Ένωσης.

Όσον αφορά τη θέση του αριστερού μπακ, ο παίκτης που φαίνεται να απασχολεί δεν είναι ο Νίκλας Χουλτ, που ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες, αλλά άλλος. Αυτό δεν έχει να κάνει με την αγωνιστική ικανότητα του Σουηδού, αλλά με το γεγονός πως στον «δικέφαλο» δεν θέλουν να διεκδικήσουν παίκτη από τον Παναθηναϊκό των χιλίων προβλημάτων, έπειτα από εντολή του ίδιου του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Live Sport ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ έχει δώσει ρητή εντολή στους συνεργάτες του να μην μπουν στη διαδικασία να ψάξουν την απόκτηση παίκτη του «πράσινου» ρόστερ που θα κάνει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος, καθώς δεν επιθυμεί να εκμεταλλεύεται τη δύσκολη στιγμή ενός μεγάλου αντιπάλου, για όφελος της ομάδας του.

Η λύση που φαίνεται να προκρίνεται για τα αριστερά, είναι αυτή του Λουίς Ρότσα. Ο 24χρονος Πορτογάλος φαίνεται να κερδίζει έδαφος στις «κιτρινόμαυρες» προτιμήσεις και οι τελευταίες πληροφορίες από τα ρεπορτάζ που αφορούν την ΑΕΚ αναφέρουν πως η Ένωση προχωράει την περίπτωσή του. Όσο για την άλλη θέση, αυτή αφορά έναν χαφ με ψηλό κορμί, που θα μπορεί να καλύψει το κενό που άφησε ο Γιόχανσον. Επένδυση όχι απλά για να καλυφθεί το κενό, αλλά και για το μέλλον, καθώς δεν είναι σίγουρο τι θα συμβεί με τον Σουηδό, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το προσεχές καλοκαίρι.