Αύριο θα στείλει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην UEFA υπόμνημα, με στόχο να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα αδειοδότησης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των 2,5 εκατ. ευρώ μέχρι τις 30/9/2011. Η υπερασπιστική γραμμή των «πράσινων» θα στηριχτεί σε τρεις άξονες, που δείχνουν το σχέδιο που υπάρχει προκειμένου να τακτοποιηθούν τα χρέη. 1) Θα ενημερώσουν για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έχει οριστεί για τις 9 Μαρτίου επισυνάπτοντας την επιστολή του Ανδρέα Βγενόπουλου με την πρόθεσή του να συμμετάσχει σε αυτή βάζοντας χρήματα. 2) Θα αναφερθούν στην ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου που ανοίγει το δρόμο σε ξένους επενδυτές για απόκτηση μετοχών ΠΑΕ. 3) Θα σταθούν στην προσπάθεια που γίνεται για τη λήψη δανείου 15 εκατ. ευρώ με τη συνδρομή του Αδαμάντιου Πολέμη, αναφέροντας πως με τα χρήματα αυτά θα τακτοποιηθεί όχι απλώς η οφειλή των 2,5 εκατ. ευρώ, αλλά και τα επιπλέον 5,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε χρέη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Στις τάξεις των «πράσινων» υπάρχει αισιοδοξία πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε πρώτη φάση από την UEFA, αλλά γνωρίζουν πως από εδώ και πέρα θα πρέπει να επιταχύνουν τις διαδικασίες μέχρι και τις 31 Μαρτίου για να μην υπάρξει μεγάλη ποινή από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Σε πρώτη φάση θεωρούν πως μπορούν να τη γλιτώσουν με μία επίπληξη, ίσως και με ποινή αποκλεισμού με αναστολή.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θέλουν να έχει προχωρήσει μία από τις τρεις λύσεις που παρουσιάζουν στην UEFA. Ήδη σε ό,τι αφορά στο δάνειο, ο Αδαμάντιος Πολέμης βρίσκεται σε επαφή με τράπεζα για την εξασφάλιση δανείου 15 εκατ. ευρώ, αλλά είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να πάρει το συγκεκριμένο ποσό ή θα συμβιβαστεί με λιγότερα. Παράλληλα τα μειωμένα έσοδα της ΠΑΕ και το μπλοκάρισμα εσόδων από παλαιότερο δάνειο αποδυναμώνουν τη θέση του συλλόγου.

Στο προσκήνιο ο Ελ Σοκαρί

Ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Ελ Σοκαρί φέρεται να έχει σημαντικό ρόλο στις επαφές με τους Σαουδάραβες υποψηφίους επενδυτές. Ο τελευταίος, που σημειωτέον δεν έχει καλές σχέσεις με τον Βλάση Τσάκα, φημολογείται πως θα είναι στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο, ενώ λέγεται πως θα τον ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα ο Αλ Σαούντ. Στον Παναθηναϊκό, πάντως, κρατούν μικρό καλάθι για τις λύσεις εξ… Αραβίας και δεν ποντάρουν εκεί για τη σωτηρία της ΠΑΕ.

Πηγή: sport-fm.gr