Ο κορυφαίος Αφρικανός σπρίντερ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Φράνκι Φρέντερικς, αντιμετωπίζει προβλήματα με τη Δικαιοσύνη, από τότε που η «Le Monde», στις 7 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, αποκάλυψε ότι δωροδοκήθηκε με 299.000 δολάρια για να βοηθήσει -ως μέλος της ΔΟΕ- την υποψηφιότητα του Ρίο ντε Τζανέιρο για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην πρωταθλητής από τη Ναμίμπια βρίσκεται στο στόχαστρο των γαλλικών Αρχών. Για τον λόγο αυτό παραιτήθηκε από τα αξιώματά του στην IAAF και αποχώρησε προσωρινά από τη ΔΟΕ μέχρι να εξιχνιαστεί η υπόθεση.

Φαίνεται, όμως, πως γι’ αυτό θα περάσει αρκετός καιρός, καθώς όλα δείχνουν ότι παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης μετά την επίσημη έρευνα που ξεκίνησε από την εισαγγελία της Γαλλίας.

Ο 50χρονος Φρέντερικς παραμένει ο μοναδικός Ολυμπιονίκης της Ναμπίμπια με τέσσερα ασημένια μετάλλια στα 100 και τα 200 μέτρα, το 1992 στη Βαρκελώνη και τέσσερα χρόνια μετά, στην Ατλάντα. Ενδιάμεσα (1993) υπήρξε ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο, όταν στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στη Στουτγκάρδη.