Με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε η Λάτσιο, μετά από τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν στον αγώνα με τη Σασουόλο εναντίον των Ατζαπόνγκ και Ντουνκάν.

Η ομάδα της Ρώμης αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα με τέτοιες συμπεριφορές, προσπαθεί να… κρύψει (καθώς δεν έχει καταφέρει να εξαλείψει) το πρόβλημα, αλλά αυτό εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Παρά τις προειδοποιήσεις από τα μεγάφωνα να μην συνεχιστούν τα συνθήματα εναντίον τους, αυτό δεν εισακούστηκε και η «καμπάνα» δεν αποφεύχθηκε.

Έτσι, οι «λατσιάλι» θα αντιμετωπίσουν χωρίς την παρουσία του κόσμου τους την Κάλιαρι την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στις 20:45 ώρα Ιταλίας (21:45 ώρα Ελλάδας).

Ο Ατζαπόνγκ γεννήθηκε στην Ιταλία από γονείς με καταγωγή την Γκάνα και εκπροσωπεί την «ατζούρα» στην ηλικία κάτω των 19 ετών, ενώ ο Ντουνκάν επίσης είναι Γκανέζος, με 9 διεθνείς συμμετοχές με τα χρώματα της πατρίδας του.

Την Πέμπτη (28/09), η Λάτσιο νίκησε τη βελγική Ζούλτε Βάρεγκεμ με 2-0, σε αγώνα του Europa League, ξανά κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας από την UEFA για ρατσιστικά συνθήματα με στόχο έναν παίκτη της Σπάρτα Πράγας, στην τελευταία ευρωπαϊκή αναμέτρηση της ομάδας πριν από δύο χρόνια.

Για την ιστορία, στο ματς με τη Σασουόλο το σύνολο του Σιμόνε Ιντσάγκι επικράτησε με το επιβλητικό 6-1, παίζοντας μάλιστα και πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, τουλάχιστον για το ματς με αντίπαλο την Κάλιαρι, οι οπαδοί της δεν θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδας.