«Η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης χαρακτηρίζοντας «θέμα ωρών» να έχουμε συλλήψεις για την επίθεση κατά του προπονητής της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς στο φιλικό ματς με την Καλλιθέα το Σάββατο.

Η Πολιτεία θα επιδιώξει να εξασφαλίσει πως δεν θα μπορεί μια οικτρή μειοψηφία να προκαλεί τέτοιες καταστάσεις, δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Νικητιάδης, ο οποίος περιέγραψε και τα επόμενα βήματα που μπορούν να γίνουν για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Σύμφωνα με τον κ. Νικητιάδη, στη «φαρέτρα» της κυβέρνησης υπάρχει η ενεργοποίηση της ρήτρας βίας από τον ΟΠΑΠ που θα εξασφαλίζει πως «δεν θα παίρνουν δεκάρα τσακιστή» οι ομάδες που επιτρέπουν τέτοια φαινόμενα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα απαγόρευσης μετακίνησης των οπαδών αλλά και το νέο πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ, το οποίο προβλέπει «σκληρές ποινές».

«Ένα κάθισμα θα σπάνε, δεκαπέντε θα πληρώνουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικητιαδης, ο οποίος έκανε λόγο και για προετοιμασία περαιτέρω μέτρων σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δείτε το βίντεο