Το κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ των ΗΠΑ είναι έτοιμο να επισκεφτεί την Ελλάδα! Ο αθλητικός διευθυντής του Μίσιγκαν Στέιτ, Μαρκ Χόλις, δήλωσε πως ήδη κινούνται οι διαδικασίες για να διεξαχθεί ένα ματς του NCAA στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

«Το συζητάμε αυτό το θέμα εδώ και λίγο καιρό», δήλωσε ο Μαρκ Χόλις στον αμερικανικό Τύπο. Στόχος των Αμερικανών είναι να δώσουν περαιτέρω ώθηση και προβολή στο κολεγιακό πρωτάθλημα με τη διεξαγωγή ενός αγώνα και θεωρούν το Καλλιμάρμαρο ιδανικό μέρος, τόσο λόγω της ιστορίας του σταδίου, όσο και λόγω της δεδομένης αγάπης των Ελλήνων για το μπάσκετ.

Πρόσφατα (στις 12/11) το Μίσιγκαν Στέιτ πρωταγωνίστησε σε ένα ακόμη πρωτοποριακό event, όταν αντιμετώπισε το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας πάνω σε αεροπλανοφόρο υπό το βλέμμα του Μπαράκ Ομπάμα.

Αν και πότε θα διεξαχθεί το συγκεκριμένο ματς στο Καλλιμάρμαρο, δεν έχει γίνει γνωστό. Αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο πανεπιστήμια έχουν αμιγώς ελληνικά προσωνύμια, αφού η μεν ομάδα του Μίσιγκαν είναι οι Spartans (Σπαρτιάτες), η δε ομάδα του USC οι Trojans (Τρώες).

Πηγή: sport-fm.gr