Σαφέστερη εικόνα για τους πιθανούς αντιπάλους του στην κλήρωση των «32» του Europa League την επόμενη Παρασκευή απέκτησε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αποφεύγουν σίγουρα τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ και τη Βαλένθια.

Στην κλήρωση της επόμενης Παρασκευής στους ισχυρούς θα μπουν οι δώδεκα πρώτοι των ομίλων του Europa League και οι τέσσερις τρίτοι των γκρουπ του Champions League με την υψηλότερη βαθμολογία, ενώ οι δεύτεροι των ομίλων του Europa League και οι τέσσερις τρίτοι των γκρουπ του Champions League θα είναι στους αδύνατους.

Μέχρι στιγμής, τα γκρουπ δυναμικότητας διαμορφώνονται ως εξής:

Γκρουπ δυνατών: Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ολυμπιακός, Βαλένθια (από το Champions League), Σταντάρ Λιέγης, Αϊντχόφεν, Σπόρτινγκ, Μπιλμπάο, Μέταλιστ, Σάλκε, Τβέντε (από το Europa League).

Γκρουπ αδυνάτων: Πόρτο, Άγιαξ, Τραμπζονσπόρ, Βικτόρια Πλζεν (από το Champions League), Ανόβερο, Λέγκια Βαρσοβίας (από το Europa League).

Την πρόκριση στους «32» του Europa League έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά και οι ΠΑΟΚ, Στόουκ Σίτι, Μπράγκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Άντερλεχτ και Λοκομοτίβ Μόσχας, που μένει να φανεί την επόμενη εβδομάδα αν θα τερματίσουν στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην έδρα των αδυνάτων στις 16 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στην έδρα των ισχυρών στις 23 του ίδιου μήνα. Στη φάση των «32» δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια χώρα ή τον ίδιο όμιλο. Αντίθετα, στη φάση των «16» (η κλήρωση για την οποία θα γίνει επίσης την επόμενη Παρασκευή) δεν υπάρχουν περιορισμοί και είναι πιθανός ακόμη κι ελληνικός εμφύλιος μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Πηγή: sport-fm.gr