Την εκδίκησή της από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε η Κρίσταλ Πάλας, με τη νίκη-πρόκριση στην παράταση για τα προημιτελικά του Κάρλινγκ Καπ. Ο σύλλογος της Τσάμπιονσιπ είχε αφήσει ανοιχτά ζητήματα με τους «κόκκινους διαβόλους» με τον οπαδό τους να είναι το θύμα της κλωτσιάς kung fu του Ερίκ Καντονά!

Ήταν στις 29 Ιανουαρίου του 1995 όταν ο Ερίκ Καντονά οδηγούσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ με τους παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να έχουν επισκεφτεί την έδρα της Κρίσταλ Πάλας που βολόδερνε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ο σούπερσταρ της Γιουνάιτεντ κλώτσησε τον αντίπαλό του σε μία φάση με τον επόπτη να το αντιλαμβάνεται και να ενημερώνει τον διαιτητή ο οποίος τον απέβαλλε.

Ο Καντονά εκνευρισμένος καθώς κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια άκουσε έναν αντίπαλο οπαδό να τον βρίζει και δεν ήθελε και πολύ! Επιτέθηκε με μία αλησμόνητη κλωτσιά στις εξέδρες και φυγαδεύτηκε από τους συμπαίκτες τους. Όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είδε στο βίντεο το βράδυ σπίτι του τι έγινε, εισηγήθηκε άμεσα στη διοίκηση της διακοπή του συμβολαίου του Καντονά ως το τέλος της σεζόν, με την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να μεγαλώνει την ποινή στους 8 μήνες απαγόρευση.

Από εκείνη τη μέρα και έπειτα η Γιουνάιτεντ μετρούσε πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες σε εφτά αναμετρήσεις με την Κρίσταλ Πάλας, που κατάφερε να πάρει την εκδίκησή της έστω και στην παράταση, σχεδόν 17 χρόνια μετά. Τελευταία νίκη της επί της Γιουνάιτεντ ήταν στις 11 Μαΐου του 1991 για το πρωτάθλημα.

Πηγή: england365.gr