Tην ώρα που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα κάνει… γυμνάσια κόντρα σε μια αξιόμαχη αντίπαλο για το EURO, πολλές ισχυρές ομάδες θα δίνουν τον υπερπάντων αγώνα για την επιβίωση και την πρόκριση μέσω των μπαράζ.

Πέρα από κάθε αμφιβολία, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ξέμπλεξε, αφού κατάφερε να ξεφύγει και από την παγίδα και τα δύσκολα που της έβαλε η Γεωργία στο τελευταίο παιχνίδι και αφήνει άλλους να παιδεύονται για την πρόκριση.

Η κόντρα της Τουρκίας με την Κροατία δείχνει να είναι η πιο καυτή απ’ όλες μιας και οι δύο αντίπαλοι έχουν προηγούμενα.

Μια ματιά στα τέσσερα ζευγάρια που διεκδικούν τα ισάριθμα τελευταία εισιτήρια για Πολωνία και Ουκρανία, θα μας βάλει περισσότερο στο κλίμα των μπαράζ που διεξάγονται σε δύο πράξεις, μιας και την Τρίτη υπάρχουν επαναληπτικοί.

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ

Ο Γκους Χίντινγκ και ο Σλάβεν Μπίλιτς βρίσκονται σε εξίσου δύσκολη θέση. Ο δεύτερος μάλιστα βρέθηκε σχεδόν στην έξοδο μετά την ήττα με 2-0 από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και εξακολουθεί να παίζει το κεφάλι του. Όχι και πολύ διαφορετικά τα πράγματα για τον Γκους Χίντινγκ, που δέχτηκε δριμύτατη κριτική μετά την ήττα από τη Γερμανία. Οι δύο αντίπαλοι είχαν αναμετρηθεί στην προημιτελική φάση του προηγούμενου EURO, με την Τουρκία να προκρίνεται στα πέναλτι μετά το ισόπαλο 1-1 στα 120’. Η Πόλη θα φιλοξενήσει αυτό το σπουδαίο ματς.

ΒΟΣΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Μάχη δύο μεγάλων σκόρερ σε αυτό το ζευγάρι με το πρώτο μέρος της μάχης να στήνεται στη Ζένιτσα. Ο δεύτερος σκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζιόν, Κριστιάνο Ρονάλντο, απέναντι στον δεύτερο σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ, Έντιν Ντζέκο. Ασφαλώς πέρα από τη μάχη των δύο υπερσκόρερ, υπάρχει και ένα επιπλέον κίνητρο για τους Βόσνιους, αφού θέλουν εκδίκηση από τους Ίβηρες για τον αποκλεισμό τους στα μπαράζ για το περασμένο Μουντιάλ, όταν οι Πορτογάλοι είχαν επικρατήσει και στα δύο παιχνίδια με 1-0. Μήπως ήρθε η ώρα για την απάντηση;

ΤΣΕΧΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Για να είμαστε ειλικρινείς, η ομάδα του Μαυροβουνίου που τερμάτισε έξι πόντους πίσω από την Αγγλία αυτή τη στιγμή δείχνει πιο αξιόπιστη από την Τσεχία που δεν μπόρεσε καν να παρακολουθήσει την ξέφρενη πορεία των Ισπανών στο δικό της γκρουπ και τερμάτισε 11 πόντους πίσω. Εδώ μετράει ποιος το θέλει πιο πολύ βέβαια και αυτό φαίνεται στα λόγια του Βούσινιτς που λέει πως «θα πρέπει να παίξουμε σε αυτά τα ματς σαν να είναι τα τελευταία της καριέρας μας». Από την άλλη, η Τσεχία έχει και τον σοβαρό «πονοκέφαλο» του Τσεχ του οποίου η συμμετοχή σε αυτό το καθοριστικό παιχνίδι είναι αμφίβολη.

ΕΣΘΟΝΙΑ-ΕΪΡΕ

To πλέον απρόβλεπτο ζευγάρι, με την ομάδα έκπληξη των προκριματικών την Εσθονία που κατάφερε να πετάξει έξω από τα πλέι-οφ τους Σέρβους και τους Σλοβένους και να μείνει κάτω μόνο από την Ιταλία. Στη θεωρία η Ιρλανδία έχει περισσότερες παραστάσεις από τέτοια κατάσταση σαν ομάδα. Από την άλλη, όμως κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους Εσθονούς, που φαίνεται ότι βρίσκονται σε καλή φόρμα σαν ομάδα και δίνοντας το πρώτο ματς στο Ταλίν, μπορούν να προκαλέσουν έκπληξη στους Ιρλανδούς που σαφώς διαθέτουν εμπειρότερους ποδοσφαιριστές. Ο Τραπατόνι, πάντως, πήρε και τους Λονγκ και Κιν στην αποστολή, παρότι ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς πρόσφατα.

Πηγή: sportfm.gr