Πολλούς λόγους για να θέλει τη νίκη επί του Ολυμπιακού έχει η ΑΕΚ στο αποψινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ (20.30). Πέραν του προφανούς βαθμολογικού κινήτρου, καθώς ένα τρίποντο θα τη φέρει μόνη στην κορυφή, θέλει τους βαθμούς για να μπει με το δεξί στη δεύτερη θητεία του Νίκου Κωστένογλου, να δώσει χαρά στον κόσμο της, αλλά και να ξεπλύνει τη ντροπή της πρόσφατης συντριβής στο «Καραϊσκάκη».

Ο Νίκος Κωστένογλου φρόντισε να ντοπάρει ψυχολογικά τους παίκτες του θυμίζοντας τι συνέβη στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων και εκφράζοντας την πλήρη εμπιστοσύνη του στις ικανότητες των παικτών του. Ο 41χρονος προπονητής στην πρώτη του θητεία έχασε στην ισοβαθμία (και μετά την περίφημη υπόθεση Βάλνερ) τον τίτλο από τον αποψινό αντίπαλο κι έχει έναν επιπλέον λόγο να θέλει κι αυτός τη νίκη. Στις περίπου δέκα ημέρες που βρίσκεται και πάλι στον πάγκο δεν ήταν δυνατό να αλλάξει πολλά κι έτσι αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με ενδεκάδα… Χιμένεθ, προσθέτοντας κάποιες πινελιές.

Ο Αραμπατζής θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Γεωργέας θα βρίσκεται στο δεξί και ο Καράμπελας στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ Μανωλάς και Κάλα θα συνθέσουν το κέντρο των μετόπισθεν, αφού ο Δέλλας μετρά μόλις δύο προπονήσεις μετά τον μυϊκό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Βάργκας και Μάκος θα πλαισιωθούν πιθανότατα από τον Λαγό στην τριπλέτα της μεσαίας γραμμής, ενώ πίσω από τον Λυμπερόπουλο θα κινούνται Λεονάρντο και Γκούντγιονσεν.

Στην 21μελή αποστολή πλην των προαναφερθέντων συμπεριλήφθηκαν οι Μοσχονάς, Κοντοές, Γκέντσογλου, Καφές, Γκερέιρο, Χοσέ Κάρλος, Μπερνς, Σιαλμάς και Μπέλεκ. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Κωνσταντόπουλος και Κατσέτης, καθώς και οι Χέλγκασον, Μπουγαΐδης και Τσουκαλάς που θα παίξουν στην ομάδα Νέων.

Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ αναμένονται περίπου 30.000 (ίσως και περισσότεροι) φίλοι της ΑΕΚ. Μέχρι την Παρασκευή είχαν διατεθεί 13.000 εισιτήρια, ενώ υπάρχουν 8.500 διαρκείας και όσοι θα σπεύσουν σήμερα να κλείσουν θέση στο ΟΑΚΑ.

Το προβάδισμα που έχει στην προϊστορία των εντός έδρας αγώνων της με τον Ολυμπιακό (σε επίπεδο Α’ Εθνικής) διεύρυνε με την περσινή νίκη η ΑΕΚ. Σε σύνολο 53 αναμετρήσεων με γηπεδούχο την «Ένωση» (συμπεριλαμβανομένων του μπαράζ του ’79 όπου δεν κατέβηκε ο Ολυμπιακός και του παιχνιδιού των play-off το 2010), οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν 20 νίκες, οι «ερυθρόλευκοι» 13, ενώ 20 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Πηγή: sport-fm.gr