Την πεποίθηση του πως η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν θα αφήσει ποτέ ξεκρέμαστο τον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Γιάννης Καλιτζάκης. Ο βετεράνος άσος του «τριφυλλιού» μίλησε για όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό στα διοικητικά των «πρασίνων» ενώ σχολίασε και το αγωνιστικό τους κομμάτι.

Για την πρόταση αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών από τον πρίγκηπα Αλ Σαούντ: «Το θέμα της πρότασης του Σουλτάνου, για μένα προσωπικά, ήρθε από το πουθενά. Αν δεν δω κάτι χειροπιαστό δεν μπορώ να πιστέψω κάτι τέτοιο. Μακάρι να είναι αληθινό το ενδιαφέρον αλλά πρέπει να δούμε κάτι χειροπιαστό έτσι ώστε να πιστέψουμε πως η πρόταση ισχύει».

Για την οικογένεια Βαρδινογιάννη και την αποχώρηση του από τα διοικητικά της ομάδας: «Τα χρόνια που ήμουν εγώ υπήρχε ο Βαρδινογιάννης. Τότε, υπήρχε μια σιγουριά. Αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα. Όπως και να πάνε τα πράγματα, πιστεύω πως η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν πρόκειται να αφήσει ποτέ τον Παναθηναϊκό. Η ιστορία του «τριφυλλιού» συμβαδίζει με αυτή του Βαρδινογιάννη. Η οικογένεια αυτή είναι δυνατή και δεν θα αφήσει σε καμία στιγμή τον Παναθηναϊκό ξεκρέμαστο».

Για την γνώμη του για το πολυμετοχικό σχήμα: «Η πολυμετοχικότητα δημιούργησε προσδοκίες στον κόσμο. Με μεγάλα ονόματα και πολλά άλλα πράγματα πιστεύω πως αυτή η ιστορία «χάλασε» τον Παναθηναϊκό. Ήρθαν στην ομάδα αρκετοί ξένοι παίκτες, έγινε κακή διαχείρηση και δεν υπήρχε ουσία στην ομάδα. Όλα αυτά τα χρόνια ήρθαν στην ομάδα παίκτες μικρών δυνατοτήτων που πήραν πολλά λεφτά. Όταν είναι ένας μπορεί να διοικήσει καλύτερα από ότι πολλοί. Γιατί όσοι περισσότεροι είναι τόσο δύσκολο είναι να πάρουν αποφάσεις γιατί στην μέση υπάρχουν πολλά συμφέροντα».

Για το πώς βλέπει την ομάδα αγωνιστικά: «Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα ταλαιπωρείται. Ακόμα και στο τελευταίο νταμπλ δεν ευχαριστήθηκα το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος. Έπαιζε ανούσιο ποδόσφαιρο. Μόνο ο Σισέ που είναι μεγάλη προσωπικότητα έκανε κάτι και από εκεί και πέρα τίποτα. Πλέον, όλα στο ποδόσφαιρο έχουν γίνει θέμα μάρκετινγκ και δεν ασχολούμαστε με την ουσία του αθλήματος που είναι η ψυχαγωγία».

Για το αν χρειάζονται οι «πράσινοι» κεντρικό αμυντικό και την γνώμη του για τον Βύντρα: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να ψάξει να βρει έναν καλό κεντρικό αμυντικό. Οι αμυντικοί οι τωρινοί αντί να βγαίνουν πρώτοι στην μπάλα πηγαίνουν συνέχεια προς τα πίσω. Αυτό είναι το κακό. Θεωρώ πως ο Βύντρα είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού, πολύ καλό παιδί αλλά γκαντέμης. Πιστεύω πως άλλος παίκτης περνούσε όσα έχει περάσει ο Βύντρα δεν θα άντεχε».

Για το ποιον ποδοσφαιριστή ξεχωρίζει από το «τριφύλλι»: «Από τον τωρινό Παναθηναϊκό ξεχωρίζω τον Καραγκούνη. Είναι ουσιαστικά η ιστορία του Παναθηναϊκού. Έχει προσφέρει πολλά. Πρέπει να σεβόμαστε την ιστορία και την προσφορά ορισμένων ποδοσφαιριστών και το εκτιμάμε».

Πηγή: sport-fm.gr