Ο αμυντικός μέσος της Εθνικής μας ομάδας, Αλέξανδρος Τζιόλης προβλέπει πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ δηλώνει υπέρμαχος της παραμονής του Φερνάντο Σάντος για άλλα δύο χρόνια στο… τιμόνι!

Πώς νιώθεις ύστερα από την ολοκλήρωση της αποθεραπείας σου, τώρα πια που έχεις παιχνίδια στα πόδια σου, μεταξύ αυτών η ισοπαλία που πήρατε εσύ και οι συμπαίκτες σου (σ.σ: στη Σανταντέρ) απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης;

«Η αποθεραπεία μου έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό και είμαι πλέον καλά. Έχω αφήσει πίσω μου τον τραυματισμό και βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση».

Που θα αφιερώσεις ενδεχόμενη πρόκριση, όπως μέχρι πρότινος αφιέρωναν σε εκείνον οι συμπαίκτες σου τις νίκες;

«Αν προκριθούμε θα το αφιερώσω σε όλα τα μέλη της ομάδας, αλλά και στον Σωτήρη Νίνη που περνάει μία δύσκολη περίοδο λόγω του σοβαρού τραυματισμού του».

Θα είμαστε τελικά στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας το καλοκαίρι;

«Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα το καλοκαίρι θα βρίσκεται στα τελικά του Euro 2012. Εύχομαι μάλιστα, αυτό να συμβεί με απευθείας πρόκριση, δηλαδή κερδίζοντας την Κροατία στον αγώνα της Παρασκευής. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι αυτό θα φανεί για άλλη μία φορά μέσα στο γήπεδο».

Για την πρόταση του Πιλάβιου στον Σάντος να μείνει στην Εθνική…

«Κατά την προσωπική μου άποψη, είναι η σωστή επιλογή. Θεωρώ ότι ο κ. Σάντος είναι κατάλληλος γι’ αυτή τη θέση και ως προπονητής και ως άνθρωπος. Με τη σοβαρότητα και τις γνώσεις του μπορεί να προσφέρει πολλά».

Για τον κόσμο…

«Δεν συνηθίζω να καλώ τον κόσμο στο γήπεδο, ωστόσο αυτό θα είναι ένα αντικειμενικά πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πέρασε πολλά εσχάτως και νομίζω ότι οι φίλαθλοι που αγαπούν το άθλημα θα έρθουν στο γήπεδο».

Τι έγινε το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό;

«Πράγματι, υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό. Εγιναν κάποιες συζητήσεις με τον μάνατζέρ μου, αλλά από κει και πέρα, για λόγους που δεν έχουν πια σημασία, εν τέλει το θέμα δεν προχώρησε».

Είσαι χαρούμενος στη Σανταντέρ;

«Ναι, είμαι μια χαρά».

Πηγή: sport-fm.gr