Η σειρά του Ολυμπιακού ήρθε και η Euroleague παρουσίασε το ρόστερ της νεανικής ομάδας των «ερυθρολεύκων». Οι Πειραιώτες, που θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις του στον Α’ όμιλο κόντρα σε Κάχα Λαμποράλ, Φενερμπαχτσέ/ Ούλκερ, Μπιλμπάο, Καντού και Νανσί, αν και θα εμφανιστούν με ανανεωμένη σύνθεση δεν στερούνται ικανοτήτων και προσδοκιών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Με μαέστρο τον Ίβκοβιτς και παίκτες που διαθέτουν προσόντα και δίψα ο Ολυμπιακός μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η Euroleague στην ιστοσελίδα της:

Ρόστερ άλλαξε, στόχους όχι

Οι στόχοι για ακόμα μία φορά παραμένουν υψηλοί για τον Ολυμπιακό, αφού ο σύλλογος επιδιώκει να βρεθεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ένας από τους καλύτερους τεχνικούς, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, θα είναι στο τιμόνι των «ερυθρόλευκων» μόνο που αυτή τη φορά θα έχει ένα πολύ πιο νεανικό ρόστερ στη διάθεση του. Μόνο τέσσερις παίκτες παρέμειναν από την περυσινή ομάδα που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται ο MVP της Euroleague το 2009, Βασίλης Σπανούλης και το ανερχόμενο αστέρι, Μάρκο Κέσελ. Το καλοκαίρι ο σύλλογος και πολλοί γνωστοί παίκτες τράβηξαν διαφορετικούς δρόμους, ανάμεσα τους οι Μίλος Τεόντοσιτς και Θοδωρής Παπαλουκάς. Σε αντίθεση με πέρυσι, ο Ολυμπιακός επέλεξε να επενδύσει στο μέλλον και για αυτό επέλεξε νέους και ταλαντούχους παίκτες, διατηρώντας ωστόσο τη φιλοδοξία να βρεθεί ξανά στο Final 4.

Τα γκαρντ

Ο αρχηγός της ανανεωμένης αυτής ομάδας είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Οι «ερυθρόλευκοι» θα βασιστούν στο αστέρι της ομάδας να τους οδηγήσει με τις ηγετικές του ικανότητες και το υψηλό μπασκετικό του IQ. Ο –συχνά- ασταμάτητος γκαρντ αναρρώνει από την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη το καλοκαίρι, όμως αναμένεται να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και να χρησιμοποιήσει την ταχύτητα του και την διεισδυτική του ικανότητα για να σκοράρει αλλά και να δημιουργήσει για τους άλλους. Ο κόουτς Ίβκοβιτς θα βασιστεί και σε νεαρότερους παίκτες για τη θέση του πλέι μέικερ. Ο Κέιλιν Λούκας διαθέτει καλό σουτ, ένα γρήγορο πρώτο βήμα και τη φιλοδοξία να αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Euroleague έπειτα από μία πολύ καλή παρουσία στο κολλεγιακό.

Ο Κώστας Σλούκας είχε περιορισμένη συμμετοχή στην Euroleague πριν δύο χρόνια και τώρα ευελπιστεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να δείξει τις οργανωτικές και ηγετικές ικανότητες που διαθέτει. Ο Ολυμπιακός έχει βάθος στη θέση «2» με τον εξαιρετικό σκόρερ Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, αλλά και τον –καλύτερο στον αμυντικό τομέα- Μιχάλη Πελεκάνο, τον οποίο όμως δεν πρέπει να αφήνεις ακάλυπτο στην περιφέρεια. Ο νεότερος παίκτης του ρόστερ είναι ο Δημήτρης Κατσίβελης, που ελπίζει να παίρνει ολοένα και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Τα φόργουορντ

Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ο Ολυμπιακός επιλέγει συχνά να παίζει με ψηλό σχήμα αφού είναι ενισχυμένος στη θέση «3» και στην «4». Στα σμολ φόργουορντ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ένα δυνατό δίδυμο, με τον Κώστα Παπανικολάου, που διαθέτει ύψος και επιθετικότητα στο παιχνίδι του, και τον Μάρκο Κέσελ που αποτελεί σοβαρή απειλή με το ύψος του (2.08μ.) και το θανατηφόρο σουτ του από την περιφέρεια. Επίσης υπάρχει ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ο οποίος ελπίζει να μπορέσει να προσφέρει περισσότερα φέτος στην ομάδα του και τον κόουτς Ίβκοβιτς. Η κινητικότητα του και το τρίποντό του θα προσδώσουν ευελιξία. Δύο πάουερ φόργουορντ θα προσπαθήσουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο ζωγραφιστό. Ο Κάιλ Χάινς, στη δεύτερη του χρονιά στην Euroleague δίνει δύναμη, αθλητικότητα αλλά και πολύ θέαμα καθώς τα εντυπωσιακά του καρφώματα θα ξεσηκώσουν τους φιλάθλους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο πρωτοεμφανιζόμενος Ματ Χάουαρντ θα βοηθήσει τους σέντερ με την απίστευτη ενέργειά του και τα φυσικά του προσόντα. Ο Ολυμπιακός διαθέτει επίσης στα πάουερ φόργουορντ τον Γιώργο Πρίντεζη, που επέστρεψε έπειτα από δύο σεζόν με την Ουνικάχα Μάλαγα. Ο Πρίντεζης επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους» πριν την έναρξη των περυσινών πλέι οφ της Α1. Η ταχύτητα του και ο καλός έλεγχος της μπάλας θα καταστήσουν πιο επικίνδυνο τον Ολυμπιακό στις αλλαγές.

… Και τα σέντερ

Ο σέντερ Πέρο Άντιτς ήταν η τελευταία προσθήκη του συλλόγου. Θα επιδιώξει να συνεχίσει τις πολύ καλές του εμφανίσεις στο Ευωμπάσκετ της Λιθουανίας, όπου επικράτησε στη ρακέτα και έκανε δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων του εξαιτίας του σουτ του αλλά και των κινήσεων του. Ο Άντιτς επιστρέφει στην Euroleague έπειτα από έξι σεζόν, ενώ ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, σμίγει με τον Ίβκοβιτς έπειτα από πέντε χρόνια. Το μέγεθός του και η παρουσία του στη ρακέτα καθιστούν τον Παπαδόπουλο απειλή στο λόου ποστ. Ο Αντρέας Γλυνιαδάκης θα προδώσει επιπλέον ύψος ερχόμενος από τον πάγκο.

Έχει αυτό που χρειάζεται

Όπως κάθε χρόνο τα παιχνίδια στον Πειραιά θα είναι συναρπαστικά. Αυτή τη χρονιά θα υπάρχει ακόμα ένα πλεονέκτημα, ότι θα μπορείς να δεις τον μαέστρο Ίβκοβιτς να κάνει τα μαγικά του με αρκετούς νέους και ταλαντούχους παίκτες. Ως σύνολο ο Ολυμπιακός μπορεί να υπερηφανεύεται για το ύψος, την ταχύτητα, την αντοχή και την αθλητικότητα του που είναι ακριβώς τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ο Ίβκοβιτς για να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στο δρόμο ακόμα μιας ξεχωριστής πορείας στην Euroleague.

Πηγή: sportfm.gr