Με την πράσινη φανέλα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται οι φίλοι του Παναθηναϊκού τον Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ. Ο Γάλλος αμυντικός πρέπει να θεωρείται παίκτης του «τριφυλλιού», αφού μετά τον ίδιο, ήρθε και το «oui» από τη Λιόν και έτσι ο Μπουμσόνγκ θα προπονείται στην Παιανία για τα επόμενα τρία χρόνια. Μετά τον Ρουκάβινα, σειρά παίρνουν οι Γκαλίνοβιτς και Μελίσσης, την ώρα που η διοίκηση αναζητά έναν επιθετικό με τα στοιχεία που θέλει ο Νιόπλιας.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η Λιόν έστειλε έγγραφο με το οποίο δίνει τη συγκατάθεση της στην ολοκλήρωση της μεταγραφής (συμφωνώντας στο 1 εκατ. ευρώ), δίνοντας της πλέον, καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο 31 ετών στόπερ αναμένεται στην Ελλάδα εντός του διημέρου για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Μάλιστα, αν δεν προκύψει κάτι εξαιρετικά απρόοπτα, ο Μπουμσόνγκ θα ταξιδέψει στον Καναδά και την Αμερική με την υπόλοιπη ομάδα για τα φιλικά με Ιντερ και Μίλαν.

Στη συγκεκριμένη αποστολή θα βρίσκεται και ο Χάρης Μαυρίας. Ο 16χρονος έχει εντυπωσιάσει τον Νιόπλια και έτσι αποφασίστηκε να ακολουθήσει την πρώτη ομάδα στον Καναδά. Θυμίζουμε ότι πρώτα το «τριφύλλι» θα τεθεί αντιμέτωπο με τους πρωταθλητές Ευρώπης (3 Αυγούστου) και τρεις μέρες αργότερα με τη Μίλαν.
Αντίθετα, το υπερατλαντικό ταξίδι δεν θα κάνουν οι Μάριο Γκαλίνοβιτς και Χρήστος Μελίσσης. Οι δύο παίκτες ήδη έχουν ενημερωθεί ότι δεν υπολογίζονται και ήδη αναζητούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Στη θέση του Κροάτη αποκτήθηκε ο Ντάνιελ Φερνάντεζ και αναμένεται να προωθηθεί ο Καρνέζης, ενώ μετά την απόκτηση του Μπουμσόνγκ, ο Μελίσσης περίσσευε! Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να αποκτηθεί και ένας ακόμα στόπερ, αλλά αυτό δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες. Σε περίπτωση πάντως, που αποφασιστεί κάτι τέτοιο, θα γίνει κίνηση για τον Μοχάμεντ Σαρ.

Γι΄αυτόν που θα γίνει σίγουρα κάποια κίνηση είναι ένας επιθετικός με τις αρετές του Σισέ. Δηλαδή, να είναι σέντερ φορ που θα έχει αίσθηση του τέρματος και δεν θα είναι όπως ο Ρουκάβινα, δηλαδή περιφερειακός. Ο Παναθηναϊκός θα ψάξει έναν ποδοσφαιριστή με τα στοιχεία αυτά, αλλά όχι πρωτοκλασάτο. Στόχος της διοίκησης είναι να επιτευχθεί συμφωνία με κάποιον που το κασέ του δεν θα ξεπερνάει τις 500.000-700.000 ευρώ το χρόνο. Τέτοιος μπορεί να είναι ο Ιλάν που προτάθηκε και αρέσει. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος (με ιταλικό διαβατήριο) πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, ενώ φαίνεται να αρέσει και στον Νιόπλια.

Ο Έλληνας τεχνικός θα έχει συνάντηση εντός της ημέρας με τον Δημήτρη Γόντικα, παρουσία και του τεχνικού διευθυντή, Κάρλος Φρέιτας προκειμένου να μιλήσουν για τα τελευταία μεταγραφικά ζητήματα. Εκτός από το θέμα του επιθετικού θα γίνει κουβέντα και για τυχόν αποχωρήσεις (Κλέιτον, Γκάμπριελ) πέρα από τη γνωστή (Ρουκάβινα) και τις επερχόμενες (Γκαλίνοβιτς, Μελίσσης).

Πηγή: sport-fm.gr