Το σημαντικό ρόλο που έχει στην ομάδα του Ολυμπιακού ο Νταβίντ Φουστέρ, αλλά και ο Άριελ Ιμπαγάσα επεσήμανε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού εξήρε την πολύ καλή συνεργασία των Χολέμπας και Ριέρα στο φιλικό παιχνίδι με τη Βέρντερ Βρέμης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας του.

-Τώρα σας βλέπουμε να χαμογελάτε…
«Δεν με νοιάζουν τα αποτελέσματα που θα πάρουμε αυτές τις ημέρες. Θέλω να τελειώσουμε τους αγώνες και μετά να μας μείνει μία γλυκιά γεύση γιατί μπήκαμε μέσα για να παλέψουμε και να κερδίσουμε. Αυτό που κάναμε στο τελευταίο παιχνίδι δεν ήταν αυτό που ήθελα να κάνουν οι παίκτες μου. Η Βέρντερ είναι μία ομάδα πολύ δυνατή που είναι έτοιμη να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Σίγουρα στα 60 λεπτά νιώσαμε την κούραση».

-Είδατε την ένταση που ζητήσατε από τους ποδοσφαιριστές σας;
«Σίγουρα είχαμε αυτή την ένταση και αυτό το παιχνίδι την απαιτούσε. Η Βέρντερ Βρέμης είναι μία μεγάλη, μία δυνατή ομάδα και για εμάς ήταν μία πάρα πολύ καλή πρόβα».

-Και στα επόμενα φιλικά παιχνίδια θα δοκιμάσετε πολλούς παίκτες ή θα καταλήξετε σε έναν κορμό;
«Είμαστε ακόμα στον Ιούλιο και έρχονται και δύο συνεχή παιχνίδια. Σίγουρα θα παίξουν δύο ενδεκάδες και θα δούμε και παλιούς και καινούριους παίκτες».

-Συμφωνείτε ότι με Χολέμπας και Ριέρα ο Ολυμπιακός πήγε καλά από εκείνη την πλευρά;
«Ο Χολέμπας είναι ένας δυνατός παίκτης και ο Ριέρα μάς δίνει πάρα πολλές λύσεις στην επίθεση. Όταν μεταφέραμε το παιχνίδι από αυτή την πλευρά είδαμε ότι οι αντίπαλοι είχαν πολλές δυσκολίες. Αυτό ήταν το κλειδί του αγώνα. Μας ενδιαφέρει να υπάρχουν παιχνίδια με μεγάλο ανταγωνισμό που η μία ομάδα θα μπορεί να νικήσει την άλλη. Σίγουρα δεν ήταν τόσο κλειστό παιχνίδι σαν αυτά που μπορείς να βρεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα οποία θέλουμε. Όταν ερχόμαστε σχεδόν στο σπίτι της Βέρντερ Βρέμης θέλουμε να παίξουμε για να τους κερδίσουμε. Δεν θέλαμε να μείνουμε πίσω και να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».

-Όσες φάσεις έβγαλε η Βέρντερ Βρέμης οφείλονταν στο κακό transisition game. Δουλεύετε πάνω σε αυτό;
«Είναι φυσιολογικό διότι και εμείς δουλεύουμε για να κλέβουμε την μπάλα και το πετύχαμε πολλές φορές στην κυκλοφορία της μπάλας τους. Είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, αλλά το κάνουν και οι άλλες ομάδες. Μας έλειπε η τελευταία πάσα όταν είμαστε κοντά στην περιοχή τους διότι θα μπορούσαμε να έχουμε δημιουργήσει καλύτερες φάσεις. Κάναμε φάσεις, αλλά δεν ήμασταν τόσο επικίνδυνοι».

-Υπάρχει μία διαφορά στα παιχνίδια που παίζει ο Φουστέρ με αυτά που δεν παίζει.
«Όταν παίζει είναι σαν να παίζουμε με τρεις στο κέντρο. Με τη Βέρντερ παίξαμε με τον Φουστέρ, τον Ουρτάδο και τον Ιμπαγάσα. Βοηθάει και στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση. Μπορούμε να παίξουμε πιο ψηλά επειδή γυρίζει πίσω και βοηθά στην άμυνα. Ήταν δύσκολο το παιχνίδι και ειδικά για όσους παίζουν στα άκρα όπως ο Ριέρα και ο Γκρμπιτς γιατί παίζαμε με μια ομάδα η οποία αγωνίζεται πολύ προς το κέντρο και οι ακραίοι μας πρέπει να κλίνουν συνέχεια προς το κέντρο. Ήθελε πολλή δουλειά από τους παίκτες μας που έπρεπε να κλείνουν τους χώρους όταν αμυνόμαστε και να ανοίγουν για την επίθεση. Στο πρώτο δεκάλεπτο του β’ ημιχρόνου ήταν πολύ κουρασμένοι και έτσι έπρεπε να κάνουμε την αλλαγή».

-Στο α’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός με τον Ιμπαγάσα έκανε παιχνίδι και από τον άξονα. Στο β’ με τον Σουμπίνιο, όμως, πήγε περισσότερο στα άκρα. Σας προβληματίζει ότι ο Σουμπίνιο δεν αντεπεξήλθε στον ρόλο του;
«Ούτε ο Σουμπίνιο ούτε κανείς δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά που κάνει ο Ιμπαγάσα. Είναι αλήθεια ότι όταν παίζει ο Ιμπαγάσα η ομάδα αγωνίζεται διαφορετικά, αλλά χρειάζεται να έχει γύρω του παίκτες που να είναι δυνατοί όπως είναι ο Μοντέστο και ο Ουρτάδο».

-Σκέφτεστε να παίξει τον ρόλο του Ιμπαγάσα ο Γέστε;
«Είναι δυνατό να παίξει σε αυτή τη θέση, αλλά και στα πλάγια. Βέβαια και ο Σουμπίνιο μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση, ακόμα κι αν δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Ιμπαγάσα».

Πηγή: sport-fm.gr