Νέα βελτιωμένη πρόταση έχει στα χέρια του από τον Ολυμπιακό για τον Κάρλος Σάντσες ο Φρανσίς Ντεκουριέρ, όπως επιβεβαίωσε μέσω της Sportday. Ο πρόεδρος της Βαλενσιέν υπογράμμισε, παράλληλα, ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν παίζουν μόνοι τους, αφού προσφορά για τον Κολομβιανό χαφ έχει κάνει και ομάδα από το ισπανικό πρωτάθλημα.

«Πράγματι ο Ολυμπιακός ανέβασε την πρότασή του. Δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ακόμα δεν έχει έρθει στα επίπεδα που θέλουμε. Έχουμε λάβει και μία προσφορά από μεγάλο ισπανικό σύλλογο και είναι καλή. Προτού τελειώσει το Κόπα Αμέρικα, πάντως, δύσκολα θα υπάρξει κάτι» ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα του γαλλικού συλλόγου στη Sportday που δημοσιεύεται σήμερα. Ο Ντεκουριέρ δεν αποκάλυψε την ομάδα από την Primera Division, με τις φήμες να λένε ότι είναι η Βαλένθια, ενώ η νέα πρόταση των Πειραιωτών φτάνει τα 2.7 εκατομμύρια ευρώ.

Με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο 25χρονος μέσος με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Κόπα Αμέρικα που διεξάγεται στην Αργεντινή είναι λογικό να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Αν μπουν στο κυνήγι για την απόκτησή του σύλλογοι του μεγέθους των «νυχτερίδων» τότε ο ανταγωνισμός θα γίνει πολύ μεγάλος και αναμένονται σκληρά παζάρια. Ο παίκτης έχει συμφωνήσει προφορικά με τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά αυτό δεν δεσμεύει ούτε τη Βαλενσιέν, ούτε τον ίδιο, με αποτέλεσμα όλα να είναι «ανοιχτά». Άλλωστε με την Κολομβία να έχει προκριθεί στα προημιτελικά της λατινοαμερικανικής διοργάνωσης, ο παίκτης θα παραμείνει για μερικές μέρες, τουλάχιστον, ακόμα στην Αργεντινή, έχοντας τονίσει ότι θα απαντήσει μόλις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Βέβαια, αν «ναυαγήσει» τελικά το θέμα της απόκτησης του Σάντσες, στον Ολυμπιακό έχουν ήδη εξετάσει και άλλες περιπτώσεις αμυντικών μέσων. Ο ένας είναι ο 25χρονος Αργεντινός Ερνάν Μπερναντέλο της Αλμερία και ο άλλος είναι ο Ρομαρίκ, ο μέσος της Σεβίλλης από την Ακτή Ελεφαντοστού. Επίσης έχει εξεταστεί και το ενδεχόμενο απόκτησης του Αλέξανδρου Τζιόλη, αλλά ο Έλληνας χαφ δεν βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του Βαλβέρδε.

Περιμένει πρόταση ο Τοροσίδης

Από μέρα σε μέρα καταφτάνει η πρόταση για την απόκτηση του Βασίλη Τοροσίδη από την Αγγλία, όπως τόνιζε ο μάνατζερ του Έλληνα μπακ. Η Στόουκ είναι η ομάδα που ενδιαφέρεται πιο «ζεστά» για τον διεθνή αμυντικό, με τον Ολυμπιακό να ζητά ένα ποσό γύρω στα 4 εκατομμύρια ευρώ και τους Άγγλους να προσφέρουν λίγο λιγότερα. Από την πλευρά του ο Ερνέστο Βαλβέρδε υπολογίζει να καλύψει τη θέση με τον Γιάννη Μανιάτη, αλλά και τον Φρανσουά Μοντέστο, όμως θα χρειαστεί έναν ακόμα παίκτη για το χώρο της μεσαίας γραμμής αν συμβεί αυτό.

Αναφορικά με την υπόθεση του Γέστε, όλα δείχνουν ότι τις προσεχείς ημέρες θα του γίνει πρόταση, την οποία θα αποδεχθεί ο Ισπανός. Ο προπονητής του Ολυμπιακού τον θέλει, αφού μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις τόσο στο χώρο του άξονα, όσο και στα αριστερά. Αν τελικά μάλιστα δεν αποκτηθεί ο Σάντσες και πουληθεί και ο Τοροσίδης, προκύπτει ένα σημαντικό ποσό για μεταγραφή και είναι πιθανό να ψάξουν για μεταγραφή-«βόμβα».

Στην αναμονή ο Μαθία

Καμία εξέλιξη δεν υπήρξε με τον Εντουάρντο Μαθία, ο οποίος συνεχίζει κανονικά για την ώρα. Άλλωστε, μιλάει με τη Βαλανσιέν για τον Σάντσες και θα χειριστεί και τη μεταγραφή Τοροσίδη αν υπάρξει πρόταση από την Αγγλία. Ο Ισπανός ψάχνεται και για μεσοεπιθετικό και κάνει επαφές προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: sport-fm.gr